Se dau 250 de lei de la stat de persoană! Cine sunt românii care vor beneficia de bani în octombrie

Autor: Diana Bostan

Când vor fi alimentate cardurile sociale

Sursa: Arhivă

Guvernanții vin cu vești bune pentru această categorie de români. Cardurile sociale vor fi alimentate în această lună cu suma de 250 de lei.

În luna octombrie o nouă tranșă va fi virată pe cardurile sociale. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a decis ca românii defavorizați să primească un ajutor social în valoare de 625 lei.

Cardurile sociale vor fi alimentate în această lună

Acest ajutor de stat în valoare de 625 de lei este acordat anumitor categorii de români, iar banii vor fi folosiți pentru alimentarea cardurilor sociale.

De acest ajutor financiar beneficiază aproximativ 2,5 milioane de români, iar ajutorul este acordat o dată la două luni.

Citește și: Cine sunt românii care vor primi vouchere pentru alimente în 2024

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că o nouă tranșă în valoare de 250 de lei va fi virată pe data de 15 octombrie, ultima tranșă fiind acordată în luna august.

Citește și: Data la care intră banii pe voucherele de alimente. 2,5 milioane de români vor primi bani în plus în octombrie

”Cardurile de alimente s-au dat în august, partea de august și septembrie, urmează tranșa din octombrie, octombrie-noiembrie, deci în 15 octombrie va fi încă o încărcare de carduri cu 250 de lei”,

a explicat ministrul potrivit antena3.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene vine cu unele lămuriri în ceea ce privește cardurile sociale

Guvernanții vin cu vești bune pentru români și susțin că aceștia se vor putea bucura de ajutor și în anul următor. Astfel că o nouă tranșă în valoare de 250 de lei va fi virată în luna ianuarie.

Citește și: Crește valoarea tichetului de creșă din luna octombrie: Cu cât se va majora acesta și cine va putea beneficia de el?

Aceste măsuri au avut un impact semnificativ în ameliorarea situației persoanelor vulnerabile și în asigurarea unui nivel minim de siguranță alimentară.

La acest moment, așteptăm alimentarea conturilor MIPE de către Ministerul de Finanțe pentru implementarea cu succes și la timp a acestor măsuri așteptate de români și asumate de către Guvernul României",  susținea în urmă cu ceva timp Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Citește și: Ce se întâmplă cu facturile românilor în această iarnă. Anunțul făcut de autorități

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale transmit listele cu beneficiari înainte de plata fiecărei tranșe, în urma unei verificări făcute de către Agenția Națională de Administrare Fiscală. De acest ajutor se pot bucura pensionarii, persoanele cu handicap, familii cu copii în întreținere familiile monoparentale, beneficiarii de ajutor social și persoanele fără adăpost.

Această inițiativă face parte din programul "Sprijin pentru România" și vizează asistarea persoanelor vulnerabile, oferindu-le resursele necesare pentru a-și acoperi necesitățile alimentare.