Când apare filmul Napoleon, unul dintre cele mai așteptate din 2023?

Author: Diana Tilă
Actualizat: 12 oct 2023, 13:44

Unul dintre cele mai așteptate filme care vor fi lansate în 2023 este Napoleon. Regizat de celebrul Ridley Scott, Napoleon îl are în rolul împăratului pe Joaquin Phoenix. Acesta intră în pielea lui Napoleon de-a lungul celor mai importante campanii ale sale.

De asemenea, filmul evidențiază și relația pasională și frământată pe care Napoleon a avut-o cu soția lui, Josephine, interpretată de Vanessa Kirby. Din informațiile publicate de echipa de producție, Napoleon Bonaparte este prezentat într-o aventură vizuală de proporții. În film vor fi evidențiate atât victoriile dar și înfrângerile din palmaresul lui Napoleon, alături de viziunea sa istorică.

"Filmul Napoleon este o privire originală și personală asupra originilor lui Napoleon și a ascensiunii sale rapide și dure la tronul Franței, privită prin prisma relației sale pasionale și adesea capricioase cu soția și marea lui iubire, Josephine. Filmul surprinde bătăliile celebre ale lui Napoleon, ambiția lui teribilă, precum și uluitoarea sa gândire strategică, ce l-a transformat într-un lider militar de excepție și într-un veritabil vizionar”, e prezentarea filmului făcută de echipa de producție.

Data de lansare a filmului a fost anunțată pentru data de 22 noiembrie 2023, iar în cinematografele din România va ajunge două zile mai târziu.

Din distribuție mai fac parte Tahar Rahim, Ben Miles, Ludivine Sagnier, Matthew Needham. Scenariul este semnat de David Scarpa, care a mai avut o colaborare cu Ridley Scott și la drama "Pentru toți banii din lume", apărută în 2017.

Trailerul filmului este deja disponibil și a adunat peste 31 de milioane de vizualizări pe YouTube de la publicare. Este unul dintre cele mai așteptate filme de la final de 2023, motiv pentru care echipa care l-a realizat se așteaptă la încasări impresionante, mai ales că este o producție autentică.

Ce spun principalii protagoniști

Actorul Joaquin Phoenix s-a arătat impresionat de povestea de dragoste cu frământări numeroase pe care Napoleon a avut-o cu Josephine în viața reală. "Nu am ajuns niciodată la capătul ei. Nu știu dacă o poți numi dragoste. Nu știu ce a fost. Dar ne-am încurajat reciproc, ne-am solicitat reciproc și chiar ne-am permis provocări și șocuri. Iar filmul a rezultat din toate acele momente", a afirmat Phoenix.

La rândul ei, Vanessa Kirby a vorbit despre provocările pe care le-a avut pentru a intra în rolul Josephinei. Kirby, care a fost aleasă să interpreteze acest rol după ce Jodie Comer a întâmpinat dificultăți cu programul și a trebuit să renunțe, a remarcat complexitatea rolului.

"Ceea ce a fost atât de provocator și de greu de clarificat despre ea a fost faptul că fiecare carte, fie că era vorba de relatări de primă mână, de povești, documente, mărturii sau chiar de scrisorile lui Napoleon, fiecare era complet diferită de celelalte", a comentat Kirby.

Napoleon apare adesea și în jocuri

Napoleon este unul dintre cei mai cunoscuți împărați din istorie, motiv pentru care despre el nu se fac doar filme, ci și jocuri. Au fost lansate zeci de producții până acum, inspirate din activitatea militară acestuia. Printre jocurile care s-au evidențiat sunt Napoleon at Waterloo, Napoleon in Russia: Borodino 1812, Fields of Glory, Imperial Glory și Battles of Napoleon.

Povestea de iubire dintre Napoleon și Josephine este și subiectul unui joc de pacanele online din colecția Williams Interactive (L1223985W001403 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!). Jocul se numește Napoleon & Josephine și are 50 de linii de plată, iar povestea lor de dragoste este evidențiată de simboluri precum o Caleașcă în care aceștia se plimbau, Grădinile superbe și Coroana reginei.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.