Lacrimi și durere în Israel. Ultimatumul israelian pentru evacuarea civililor a fost prelungit. Mii de oameni își plâng rudele și speră într-o minune

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 14 oct 2023, 13:58

Stare de război în Israel

Sursa: Egypt Today Magazine/Arhivă

Imaginile neputinței vin din Orientul Mijlociu. Peste 1.500 de persoane și-au pierdut viața în urma conflictului dintre armata israeliană și gruparea Hamas.

Ultimatumul armatei israeliene pentru evacuarea civililor din Fâșia Gaza a fost prelungit. Peste un milion de civili sunt obligați să-și părăsească casele până sâmbătă la ora 16:00.

Peste 1.500 de persoane și-au pierdut viața în urma conflictului dintre armata israeliană și gruparea Hamas

Armata israeliană este pregătită să extermine teroriștii ascunși în Fâșia Gaza. Autoritățile din Israel le-a cerut civililor să părăsească Nordul Fâșiei Gaza și să se îndrepte spre sud, altfel vor risca să-și piardă viața în confruntarea dintre armată și Hamas.

Citește și: Investitorii se îndreaptă spre acțiuni defensive și refugii sigure din cauza războiul

Presați de timp, militanții Hamas au amenințat că vor ucide câte un prizonier în fiecare oră dacă armata israeliană nu va opri atacul. Teroriștii Hamas s-au filmat cu prizonierii lor, printre care și foarte mulți copii și chiar bebeluși.

Citește și: Israelul găsește cadavrele ostaticilor în timpul operațiunilor

"Nu sunt dușmanii noștri și nu încercăm să îi omorâm sau să îi rănim. Noi luptăm împotriva grupării Hamas", a declarat Jonathan Conricus purtător de cuvânt, Forțele Armate Israeliene, într-o postare pe Twitter.

Citește și: Un jurnalist a fost ucis în sudul Libanului. Alți șase au fost răniți

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Situația este cu atât mai gravă cu cât civilii din nordul Fâșiei Gaza nu vor să-și părăsească casele, evacuarea în masă fiind considerată imposibilă și de reprezentanții ONU. Dacă armata israeliană va înainta atacul, am putea fi martorii unei catastrofe umanitare.

Mii de persoane își plâng rudele și locuințele distruse

Sute de filmulețe au apărut în mediul online, videoclipuri în care civilii își plâng rudele moarte sau stau în fața locuințelor distruse.

Publicația Daily Mail a postat un videoclip pe contul de TikTok, videoclip în care un bărbat stă neputincios printre ruine cu doi ursuleți de pluș în brațe. Casa, magazinul pe care îl deținea, dar și familia acestuia au fost distruse de un război la care nu a luat parte.

@dailymail A Palestinian gentleman is pictured seated amidst the debris of his residence and store in Gaza in the aftermath of the Israeli airstrikes.
#fyp #israel #gaza #palestine #hamas #airstrike ♬ original sound- Daily Mail

Citește și: „Lipsa iubirii aduce moartea” Dan Negru a transmis un mesaj cu un puternic impact emoțional în legătură cu războiul din Israel

În timp ce lumea s-a împărțit între Israel și Palestina, cei ce au cu adevărat de suferit sunt civilii nevinovați și tinerii înrolați în armată, nevoiți acum să țină piept unui război pentru

care nu au fost pregătiți. Printre aceștia se numără și multe tinere, acestea au fost surprinse cu arma în mână și cu lacrimi în ochi, gata să intervină în orice moment.

Citește și: Un cetățean român este dat dispărut în Israel. Bărbatul este de negăsit

Este și cazul unei românce în vârstă de 20 de ani care s-a înrolat în armată, iar acum apără Israelul de teroriști. Părinților le este cel mai greu și așteaptă în fiecare zi un semn care să le spună că este în viață. ” Ca și părinte...este greu! Este al naibii de greu. Am stabilit că de câte ori poate, adică cel puțin de trei ori pe zi să ne dea, să ne confirme doar că este ok ”, este mărturia cutremurătoare făcută de Alin Avram, tatăl româncei, pentru Știrile Kanal D.

Citește și: Atacurile din Israel fac noi victime! Doi părinți și-au pierdut viața încercând să-și ascundă copiii de teroriști: „Imaginați-vă groaza pe care au trăit-o”

Conflictul din Israel a izbucnit în urmă cu o săptămână, după șapte decenii de conflict și război între israelieni și palestinieni. Gruparea Hamas refuză recunoașterea statului Israel pe teritoriul Palestinei, aceștia preluând controlul Fâșiei Gaza în anul 2006.