„Spune-mi că eşti în viaţă, spune-mi orice” Ultimele mesaje a doi îndrăgostiți, înainte de a a fi uciși de teroriștii Hamas

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 16 oct 2023, 09:39

„Spune-mi că eşti în viaţă, spune-mi orice” Iubirea a doi îndrăgostiți a fost spulberată de teroriștii Hamas

Sursa: Observator

„Teroriştii sunt aici”, „Spune-mi că ești în viață”, sunt ultimele mesaje pe care doi îndrăgostiți din Gaza și le trimiteau înainte de a fi uciși de teroriștii Hamas.

Nieve Raviv şi Nirel Zini erau tineri și îndrăgostiţi, însă iubirea lor a fost spulberată fără milă de teroriștii Hamas, care au invadat în urmă cu o săptămână statul Israel. 

Ultimele mesaje dintre cei doi au fost publicate de un prieten de-a cuplului, care este și soldat israelian.

Ultimele clipe din viața celor doi îndrăgostiți, înainte de a fi uciși

Nieve şi Nirel au fost surprinși de teroriștii Hamas  în locuința lor, un mic bungalou.

Casa lor avea să le devină acum și locul morții, deoarece au fost uciși fără milă de teroriști. Înainte de tragedie, tinerii și-au trimis câteva mesaje. 

Citește și: Lacrimi și durere în Israel. Ultimatumul israelian pentru evacuarea civililor a fost prelungit. Mii de oameni își plâng rudele și speră într-o minune

„Teroriştii sunt aici ”,

a fost chiar primul mesaj trimis de Nirel lui Nieve. Niciun răspuns.

„Spune-mi că eşti în viaţă, spune-mi orice ”, însă nimeni nu a mai răspuns, iar mesajele au încetat și din partea tinerei. Cei doi au fost uciși. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu vreau să mă răzbun, vreau doar să se facă dreptate. Vreau să readuc viața aici și vreau să mă asigur că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată", a spus prietenul victimelor, soldat israealian, potrivit Sky News.

Război în Israel. Peste 1.500 de persoane și-au pierdut viața

Războiul din Israel nu pare să înceteze, iar civilii continuă să fie uciși, deși inițial se promitea siguranța acestora.

Armata israeliană este pregătită să extermine teroriștii ascunși în Fâșia Gaza, iar autoritățile din Israel le-a cerut civililor să părăsească Nordul Fâșiei Gaza și să se îndrepte spre sud, riscând în caz contrat să fie uciși de Hamas.

Citește și: Investitorii se îndreaptă spre acțiuni defensive și refugii sigure din cauza războiul

De cealaltă parte, militanții Hamas au amenințat că vor ucide câte un prizonier în fiecare oră, dacă armata israeliană nu va opri atacul.

Imaginile transmise de teroriștii Hamas sunt cutremurătoare, aceștia ținând ca prizonieri foarte mulți copii, printre care și bebeluși.

„Nu sunt dușmanii noștri și nu încercăm să îi omorâm sau să îi rănim. Noi luptăm împotriva grupării Hamas", a declarat Jonathan Conricus purtător de cuvânt, Forțele Armate Israeliene, într-o postare pe Twitter.

În timp ce luptele se duc între Israel și Palestina, cei care au cel mai mult de suferit sunt civilii, victimele colaterale, pe care nimeni nu le-a pregătit pentru ceea ce avea să urmeze.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.