“Nu a dat în mine, dar nu aveam voie să port topuri” Theo Rose, mesaj de conștientizare pentru toate femeile din România

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 19 oct 2023, 09:42

Theo Rose, semnal de alarmă pentru tinerele din România

Sursa: Instagram- Theo Rose

Theo Rose a tras un semnal de alarmă în mediul online. Vedeta se declară împotriva violenței domestice și încurajează toate femeile să ia măsuri.

Numărul cazurilor de violență domestică au luat amploare în România, iar tot mai multe vedete au conștientizat acest lucru. Printre cele care au tras un semnal de alarmă se află și Theo Rose. Artista a repostat un videoclip care susține lupta împotriva violenței domestice de orice fel.

Theo Rose, mesaj de conștientizare pentru tinerele din România

Artista Theo Rose a repostat un video în care o tânără vorbește despre violența domestică. Cântăreața își dorește ca mesajul să ajungă la cât mai multe tinere, iar acestea să realizeze faptul că

violența domestică nu face referire doar la abuzurile fizice, ci și la cele psihice.

Citește și: Theo Rose este în culmea fericirii: ”Sasha are 4 luni astăzi” Cum s-a schimbat viața artistei de când a devenit mamă

”Nu a dat în mine, dar nu avea voie să port topuri pentru că asta însemna că voiam să atrag priviri”,

este doar unul dintre mesajele videoclipului repostat de Theo Rose. Violența domestică nu înseamnă doar pedepse fizice, ci și limbajul jignitor sau orice formă de îngrădire a libertății de a fi. Videoclipul republicat de Theo Rose poate fi vizionat aici.

Citește și: La câteva luni după ce a născut, Theo Rose are o mare dorință: „Astea-s lucrurile”. Artista se străduiește din răsputeri pentru a-și îndeplini scopurile

Vedeta vrea să încurajeze prin acest mod femeile și tinerele care o urmăresc și care trec printr-o situație asemănătoare, să facă ceva în acest sens și să conștientizeze că nu este o normalitate, iar o astfel de relație este una toxică, multe dintre acest tip de relație având un deznodământ tragic.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cazurile de violență domestică au crescut în România

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, în România, cazurile de violență domestică au crescut în ultimul an față de anul 2022. ”Numărul faptelor penale în domeniul violenței domestice a crescut în primele 8 luni din acest an cu 3,6%, față de primele 8 luni ale anului trecut, de la 36.921, la 38.243 de fapte, a transmis duminică, 1 octombrie, Poliția Română”, se arată în comunicatul transmis de IGPR.

Citește și: Bărbatul care și-a înjunghiat soția într-un centru comercial din Constanța a fost reținut

Autoritățile din România au emis 8.629 de ordine de protecție provizorii, 3.606 fiind transformate în ordine de protecție definitive. Aceste date au fost înregistrate până în luna august a acestui an.

Din cele 8.629 ordine de protecție emise, 2.742

nu au fost respectate, cu 26,6 mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent, cele mai multe fiind înregistrate în mediul urban. Dintre acestea, 62% (23.786) reprezintă cazuri de lovire sau alte violențe, cazuri de ameninţare – 12% (4.678), cazuri de abandonul de familie – 9% (3.288), nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinele de protecţie – 7% (2.742), nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului – 4% (1.368) şi nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu – 1% (541 de fapte)- 95% din total, potrivit dcnews.

Citește și: Brigitte Pastramă, victima violenței domestice: „Să îmi pună o floare pe mormânt”. Declarațiile cutremurătoare despre momentul în care a crezut că o să își piardă viața

Victimele violenței domestice au la dispoziție o linie telefonică gratuită, cu un număr unic de contact,  0800.500.333,  pentru a semnala orice formă de violență.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.