E oficial! A început o nouă sesiune de admitere în școlile postliceale ale MAI. Până când se pot înscrie candidații

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 20 oct 2023, 12:34

Noua etapă de admitere în școlile MAI

Sursa: Facebook MAI

Sesiunea de admitere în instituțiile de învățământ postliceal ale MAI se desfășoară în perioada octombrie 2023 - februarie 2024.

Unitățile de învățământ postliceal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au dat startul unei noi sesiuni de admitere. Înscrierile au început pe 18 octombrie, iar candidații își pot depune cererile până pe 5 noiembrie 2023, potrivit MAI.

Câte locuri sunt disponibile în cadrul MAI

MAI scoate la concurs 2.880 de locuri în școlile postliceale: „Pavel Zăgănescu”, „Petru Rareş” (Fălticeni), „Grigore Alexandru Ghica” (Drăgăşani), „Avram Iancu” (Oradea), „Septimiu Mureşan” (Cluj-Napoca) și „Vasile Lascăr” (Câmpina).

Candidații, atât fete, cât și băieți, au posibilitatea de a se înscrie doar la una dintre aceste școli. Aceștia vor putea depune cererile de înscriere în format electronic atât în cursul săptămânii, cât și în weekend.

După înregistrarea și confirmarea înscrierii, participanții vor trebui să-și depună documentele aferente dosarului de recrutare, termenul limită pentru acest demers fiind 24 noiembrie.

Ulterior, va urma testarea psihologică a celor înscriși, iar după ce trec de această evaluare, între 7 și 13 decembrie 2023, vor fi evaluate performanțele fizice ale candidaților.

Ultima probă pe care aceștia vor trebui să o susțină va fi reprezentată de evaluarea cunoștințelor, pe 16 decembrie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: "Odihnește-te în pace frate" Un poliţist de 23 de ani a fost găsit mort în maşina de serviciu! Ce spune tatăl tânărului

Care sunt unitățile în care se poate susține proba fizică

Cei înscriși la concursul de admitere în școlile postliceale ale MAI vor putea susține proba fizică într-unul dintre centrele din proximitatea județului de reședință.

Spre exemplu, dacă un candidat din Călărași s-a înscris la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, va putea participa la proba de evaluare a performanței fizice la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, din București.

Cei ce candidează pentru admiterea la școlile postliceale ale MAI vor putea susține probele fizice în următoarele centre zonale:

  • Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”- pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
  • Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina- pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;
  • Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca- pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;
  • Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni- pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;
  • Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – pentru toți candidații înscriși la această școală.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa website-ul Ministerului Afacerilor Interne, disponibil la următorul link: https://shorturl.at/MOPW8

Citește și: Admitere facultate 2023: Mai multe universități din țară au anunțat recorduri de înscrieri pentru acest an. Care sunt cele mai căutate domenii?