X al lui Elon Musk testează o taxă anuală la conturile neverificate

Autor: Bogdan Frațilă

După ce Elon Musk a lăsat să se înțeleagă luna trecută că X ar putea începe să taxeze toți utilizatorii, compania a anunțat un test al unui astfel de sistem.

Sursa: PixaBay

După ce Elon Musk a lăsat să se înțeleagă luna trecută că X ar putea începe să taxeze toți utilizatorii, compania a anunțat un test al unui astfel de sistem.

După ce Elon Musk a lăsat să se înțeleagă luna trecută că X ar putea începe să taxeze toți utilizatorii, compania (cunoscută anterior sub numele de Twitter) a anunțat un test al unui astfel de sistem.

X a precizat marți, într-o postare, că testează un nou program numit "Not a Bot", în cadrul căruia noii utilizatori din Noua Zeelandă și Filipine vor trebui să se înscrie pentru un abonament anual de 1 dolar pentru a posta și a interacționa cu alte postări.

Noi costuri

Testul se va aplica doar noilor conturi web, iar taxa va fi eliminată dacă utilizatorii se vor înscrie pentru serviciul de abonament premium de 3,99 dolari pe lună al X. Noii utilizatori din regiunea de testare care renunță la opțiunea premium și la abonamentul anual vor putea doar să citească postări, să urmărească videoclipuri și să urmărească conturi- dar nu și să interacționeze pe platformă.

Utilizatorii existenți nu vor fi afectați în cadrul testului.

Compania a precizat în postare că programul este menit să "consolideze eforturile noastre deja de succes de a reduce spam-ul, manipularea platformei noastre și activitatea bot-urilor, echilibrând în același timp accesibilitatea platformei cu valoarea mică a taxei", adăugând că taxa nu este menită să fie un factor de profit.

Testul vine după ce Musk a încurajat utilizatorii să se înscrie pentru X Premium ca o modalitate de a reduce activitatea de spam și de înșelăciune pe platformă, sugerând că solicitarea plății cu cardul de credit ajută

la verificarea identității unui utilizator și creează o barieră mai mare de intrare pentru conturile neautentice. Ca un stimulent suplimentar, utilizatorii premium primesc o bifă albastră, postările lor sunt amplificate de algoritmul platformei și sunt eligibili pentru a primi plăți în cadrul noului program de partajare a veniturilor din publicitate al X.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Combatere boti

De asemenea, aceasta vine după ce Musk a făcut o declarație vagă într-o conversație cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu luna trecută, sugerând că ar putea începe să taxeze toți utilizatorii. El a declarat că firma "se îndreaptă spre a avea o mică plată lunară pentru utilizarea sistemului X", deoarece este "singura modalitate la care mă pot gândi pentru a combate armatele vaste de roboți".

Cu toate acestea, experții au spus că mulți actori răi sunt mai mult decât dispuși și capabili să plătească pentru conturi neautentice pe platformă. În teorie, o persoană ar putea, de asemenea, să plătească pentru a verifica un cont și apoi să permită unui computer să îl ruleze, creând astfel efectiv un cont verificat automat (sau "bot").

X a fost criticat în ultima săptămână din cauza unor afirmații false și înșelătoare care au fost distribuite pe scară largă pe platformă în legătură cu războiul dintre Israel și Hamas.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a deschis în mod oficial o investigație asupra X, după un avertisment anterior privind dezinformarea și conținutul ilegal de pe platforma sa legat de conflict.

X afirmă că a eliminat "sute de conturi afiliate la Hamas", a eliminat mii de postări de la atacul Hamas asupra Israelului și a intensificat Community Notes, programul său care permite utilizatorilor să verifice postările altor utilizatori. "X... abordează conținutul fals și manipulat identificat în timpul acestei crize în continuă evoluție și schimbare", a declarat Linda Yaccarino, CEO-ul X, într-o scrisoare adresată săptămâna trecută comisarului european Thiery Breton.

Citește și: Economia Chinei își revine. Dar imobiliarele rămân o piedică

Citește și: Foxconn din Taiwan va construi "fabrici de inteligență artificială" împreună cu Nvidia

Citește și: Războiul Israelului cu Hamas ajunge în America corporatistă