EXCLUSIV Declarațiile cutremurătoare ale unei românce din mijlocul războiului din Israel: „Copiii mereu ne întreabă de ce oamenii aceia ne urăsc și vor să ne omoare”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 oct 2023, 14:09

EXCLUSIV Declarațiile cutremurătoare ale unei românce din mijlocul războiului din Israel: „Copiii mereu ne întreabă de ce oamenii aceia ne urăsc și vor să ne omoare”

Sursa: Hepta

„Israelul nu va mai fi niciodată ce a fost”, ne-a mărturisit în exclusivitate o femeie cu origini românești, stabilită de ani de zile în Tel Aviv, Israel, sub protecția anonimatului.

Foarte mulți români sunt stabiliți în Israel, țara atacată de teroriștii Hamas. Viața românilor stabiliți în Israel s-a schimbat complet de când teroriștii Hamas au început atacul. Aceștia trăiesc în panică și teroare în fiecare zi, iar viața lor a luat o întorsătură la care nimeni nu se aștepta. Se tem pentru viața lor și a copiilor lor, iar lucrurile ce înainte păreau normale, precum mersul la magazin, reprezintă o adevărată luptă pentru supraviețuire.

Românii din Israel, viață de coșmar după izbucnirea conflictului

În plin război, locuitorii din țara sfântă trăiesc zi de zi cu teama de bombardamente și de faptul că oricând pot deveni și ei victime. Cel mai teamă le este pentru copiii lor și privesc neputincioși cum țara care i-a ''adoptat'' este distrusă de teroriști.

„Totul s-a schimbat.

Avem restricții în a ne deplasa și trebuie să fim mereu aproape de un loc sigur, în cazul în care vom fi evacuați. Sistemul educațional nu mai funcționează ca înainte, iar copiii fac din nou ore online. Copiii nu pot sta singuri în camere și ne urmăresc peste tot prin casă. Noi nu mai dormim bine de pe 7 octombrie din cauza alarmelor, anxietății și a stresului. Copiii mereu ne întreabă de ce oamenii aceia ne urăsc și vor să ne omoare.
Dar noi ce le putem răspunde? Ce îi poți răspunde unui copil de 4 ani la o asemenea întrebare?

Israelul nu va mai fi niciodată la fel.

Când vreau să merg la magazin, fie că e aproape sau departe de casă, trebuie să calculez cam care ar fi cea mai apropiată locație sigură, în cazul în care are loc o explozie”, a mărturisit românca pentru kanald.ro.

Citește și: El este românul răpit de Hamas și ținut ostatic. Soția sa a transmis un mesaj video tulburător: „Îl vrem înapoi cu noi”

Aceasta ne-a mărturisit că viața lor s-a schimbat complet pe data de 7 octombrie și că cel mai teamă îi este pentru copiii săi. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Să te trezești dimineața la 6.30 cu sirene, să știi că țara ta e atacată și că poți fi oricând în pericol nu este ceva ce ar mai trebui să se întâmple în nicio țară în zilele noastre. E aproape imposibil să menții un echilibru acum. Copiii sunt acasă, iar în caz de orice, este obligatoriu ca un adult să fie și el în casă.

Copiii au traume. Sunt cazuri în care un părinte este chemat de „Israel Defense Forces (IDF)”, iar acest lucru presupune faptul că rămâne doar un părinte acasă.

În Tel Aviv, ai 90 de secunde să ajungi într-o cameră safe și să îți acoperi capul cu mâinile timp de 10 minute.”, a mai adăugat aceasta. 

Familiile din Tel Aviv își așteaptă și acum rudele răpite

Femeia din Tel Aviv a mărturisit că oriunde întreabă, stânga-dreapta, aude despre cineva care a fost fie răpit, fie ucis. 

La locul de muncă sunt multe persoane ale căror familii au fost răpite. Cunoaștem familii ale căror rude au fost ucise. Fiica mea are o colegă la școală a cărei soră a fost împușcată în cap și e în stare critică acum. Era soldat.

Sunt peste 200 de copii răpiți în Gaza. Copii, bebeluși, adulți și oameni în vârstă despre care încă nu știm nimic,” a mai spus aceasta.

Teroriștii Hamas au invadat Israelul la data de 7 octombrie, în jurul orei 6 dimineața. De atunci, locuitorii din țara sfântă nu au parte de nicio secundă de liniște, viața lor fiind acum în pericol. 

În prezent, se duc lupte grele între israelieni și palestinieni. Din păcate, peste 1.500 de israelieni au fost uciși, iar în Palestina vorbim de peste 4.000 de persoane ucise. 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.