Românii ce stau la curte pot primi amenzi uriașe dacă pun pe gard aceste mesaje

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 08 feb 2024, 13:53
Românii ce stau la curte pot primi amenzi uriașe dacă pun pe gard aceste mesaje
Sursa: Pexels.com

Numărul mașinilor s-a înmulțit în România, iar locurile de parcare sunt tot mai greu de găsit, chiar dacă stăm la curte sau la bloc.

Locurile de parcare sunt tot mai greu de găsit, iar românii ce stau la curte au găsit moduri tot mai creative de a își asigura un loc de parcare în fața casei, folosind astfel diferite cutii sau mesaje pe garduri.

Citește și: Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier în Mamaia. Patru persoane au ajuns la spital

Românii ce stau la curte pot primi amenzi uriașe dacă pun pe gard aceste mesaje

Românii ce folosesc diferite mesaje pentru a își păstra locurile de parcare din fața porții vor putea primi amenzi usturătoare cuprinse între 290 și 725 de lei, dar și ridicarea mașinii. Persoanele ce își doresc să se asigure că locul lor de parcare rămâne liber până în momentul în care vă întoarceți acasă și folosiți diferite alternative, precum pietre, cutii, lăzi sau tomberoane, dar și instalarea de afișe pe garduri cu inscripții precum ”Parcarea interzisă”, ”Nu parcați”, ”Loc rezervat” trebuie să știe că acestea sunt infracțiuni.

Parcarea în fața porții este interzisă în cazul în care astfel se blochează accesul în curte sau garaj, iar șoferii ce fac asta vor primi amenzi cuprinse între 290 și 725 de lei, dar și ridicarea mașinii. În România există 1.275.603 locuri de parcare publice, în timp ce pe drumurile țării noastre se află 10 milioane de mașini.

“Pentru cele peste 10 milioane de vehicule din România avem circa 1.300.000

de locuri de parcare publice, dintre care 792.244 sunt rezidenţiale (60%) și 414.286 sunt la bordură (on-street) – 32% din total, în mediul urban.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Observăm creșterea eforturilor de digitalizare a parcarilor publice, prin hărți electronice ale parcărilor și modalități de plată extinse.

Unde sunt celelalte locuri de parcare pentru cele 10 milioane de mașini? O bună parte, pe carosabil, nemarcate si ne-inventariate. Altele sunt ilegale și, în plus, mai sunt și foarte multe locuri de parcare private”, a declarat CEO-ul unei companii private, Cornel Bărbuț, potrivit fanatik.ro. 

Citește și: Ploaie de bani în Cehia, după ce un renumit influencer a aruncat cu dolari din elicopter! Imaginile au devenit rapid virale

Codul Rutier va fi modificat

Noile modificări prezente în Codul Rutier îi obligă pe agenții de circulație să testeze șoferii în cazul în care în autovehiculul lor se găsesc recipiente cu alcool sau alte semne care să indice faptul că aceștia au consumat substanțe halucinogene. Astfel, separat de controalele pentru alcool și droguri, șoferii ce au un istoric în acest sens, pentru refuzarea recoltării probelor biologice sau pentru părăsirea locului accidentului pot fi testați. 

Se dorește și suspendarea certificatului de înmatriculare al autoturismului pentru mașinile ce nu au suspendarea certificatului de înmatriculare al autoturismului valabilă.