Doi dintre pompierii răniți în explozia de la Crevedia s-au întors în țară ”Vor necesita proceduri suplimentare” Ce au declarat la întoarcerea acasă

Autor: Diana Bostan

Explozie stație de GPL Crevedia

Sursa: Arhivă

Explozia de la Crevedia. Doi dintre pompierii răniți în deflagrația de la Crevedia s-au întors acasă. Aceștia au fost tratați într-un spital din Milano.

Șase persoane au decedat în urma exploziei de la Crevedia, iar peste 50 de persoane au fost rănite, dintre care și mulți pompieri. După zeci de zile de spitalizare în Italia, doi dintre pompierii răniți s-au întors acasă.

Doi dintre pompierii răniți în explozia de la Crevedia s-au întors în țară

După două luni de la explozia de la Crevedia și zeci de zile de spitalizare, doi dintre salvatorii răniți în deflagrație s-au întors în România.

Cei doi au fost evaluați într-un spital din Timișoara, urmând ca medicii să decidă la ce tratamente vor fi supuși în continuare.

Citește și: Explozia de la Crevedia a mai făcut o victimă. Bilanțul deceselor se ridică la șase

Medicii au spus că cei doi pompieri au trecut cu bine peste cele 14 ore petrecute pe drum și sunt recunoscători pentru faptul că au scăpat cu viață din tragedia de la Crevedia.

Cei doi salvatori au susținut că au fost foarte bine îngrijiți la Milano.

”Pacienţii amândoi au fost stabili şi au suportat destul de bine transportul. Sigur că vor necesita încă, eu ştiu, proceduri suplimentare şi fizioterapie, dar asta deja ţine de evoluţia pe termen lung”,  a declarat medicul UPU, Mihai Grecu, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cei doi vor fi tratați în continuare într-un spital din Timișoara

Cei doi răniți au fost transferați la Milano, unul dintre aceștia având arsuri pe 80% din suprafața corpului. Victimele exploziei au fost transferate în Italia, spitalele din România fiind în imposibilitatea de a trata marii arși.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat faptul că cei doi pompieri au fost aduși la Timișoara, acolo unde vor fi tratați în continuare și unde va avea loc și recuperarea de după tratament.

Ministrul Sănătății susține că lucrurile sunt într-o schimbare accelerată în spitalele din România, iar în viitor pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați și-n țară.

Citește și: Ies la lumină noi detalii despre explozia de la Călimănești! Conducta de gaz ar fi fost fisurată înainte de a se începe lucrările pe A7

Cred că lucrurile s-au schimbat şi sunt în schimbare accelerată în ceea ce priveşte posibilitatea de a trata pacienţii cu mari arsuri din România.

În primul rând, modul în care personalul este pregătit şi antrenat inclusiv în cele mai importante centre care tratează pacienţii cu arsuri din Europa contează foarte mult. Suntem capabili să tratăm mulţi dintre pacienţii cu arsuri în România”, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii.

Explozia de la Crevedia s-a produs pe data de 26 august, fiind activat Planul Roșu de Intervenție. Deflagrația s-a produs la o stație GPL, în localitatea Crevedia, stație care nu ar fi avut aviz ISU de funcționare.

Șase persoane și-au pierdut viața în urma exploziei și alte 58 de persoane au fost rănite.