Alți doi români sunt printre ostaticii Hamas! În aceste momente sute de români se luptă pentru supraviețuire în Gaza: „Toți sunt distruși. Sunt disperați”

Autor: Diana Ghita

Hamas a răpit sute de persoane

Sursa: freepik.com; unsplash.com

În aceste clipe, are loc un conflict de mare anvergură între Israel și gruparea teroristă Hamas, iar mii de oameni sunt prinși în mijlocul bombardamentelor, temându-se zilnic pentru viețile lor,

În războiul dintre Israel și Hamas sunt prinse mii de persoane nevinovate, care se luptă zi de zi pentru supraviețuire. Oamenii sunt prinși în mijlocul bombardamentelor sângeroase, în plină foamete, fiindu-le puse la dispoziție resurse limitate.

Alți doi români se află printre cei răpiți de teroriști

Alte două persoane cu cetățenie româno-israeliană sunt prizonierele grupării Hamas, ținute captive în ascunzătorile din Fâșia Gaza.

Anunțul a fost făcut marți seară, pe 31 octombrie, de către Ministerul Afacerilor Externe.

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat ca, în urma verificărilor efectuate, alți doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâșia Gaza", se arată în comunicatul transmis de către MAE.

Momentan, nu există detalii despre identitatea celor doi români. Însă, până în prezent, se știe faptul că, înafară de cei doi, teroriștii au răpit alte 6 persoane de origine română: Moran Sella Yanai, Bar Kuperstein, Tal Haimi și Daniela Aloni, împreună cu fiica și sora ei.

Alți 350 de români sunt într-o situație disperată, fiind prinși în mijlocul atacurilor din Fâșia Gaza. Rămași fără mâncare și apă, aceștia duc o luptă crâncenă pentru supraviețuire și imploră autoritățile să facă toate demersurile necesare pentru a fi readuși în România.

Citește și: Primele declarații ale românului care și-a văzut fiica în filmările teroriștilor Hamas: „N-am multe speranţe că o să mai putem să-i vedem în viaţă”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

O româncă apelează cu disperare la autorități pentru a-i ajuta familia blocată în Gaza

În această situație se află și familia unei femei din Ploiești, pe nume Lăcrămioara Danciu, care se teme pentru viața surorii și a cumnatului, care sunt medici în Gaza, dar și pentru cei doi copii ai lor.

„Sunt familii distruse, toţi sunt distruşi, dar v-aş ruga din inimă, din suflet, pe cei care ne auziţi şi care puteţi să ne ajutați! Aduceţi-ne familiile acasă, îi vrem lângă noi!”, este strigătul de ajutor al surorii româncei captive în Fâșia

Gaza.

În acest sens, românca este disperată, neștiind cui să-i mai ceară ajutorul pentru ca familia ei să fie repatriată. Aceasta își face griji în fiecare zi pentru cei patru, stând constant cu frica de a nu fi omorâți în războiul nemilos.

„Ei sunt disperaţi, situaţia este foarte gravă. Se trage peste tot. A zis că nu este conflictul meu, este al lor, eu vreau la mine acasă.

Eu mi-am făcut aici o datorie de medic! Eu nu am nicio vină, nici eu, nici copiii, nici soţul! Şi-mi spune zi de zi că nu vreau să mor aici, zice ajută-mă, ajută-mă!”, a declarat Lăcrămioara, pentru Observator.

De două zile, femeia nu mai poate să dea de rudele ei, întrucât a pierdut contactul cu aceștia, iar tot ce i-a mai rămas este să spere că sunt în viață.

Citește și: Soția românului răpit de Hamas a venit în țară pentru a cere ajutor: „Am nevoie de ajutorul vostru cu disperare”

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.