Ce opțiuni de dezvoltare poți alege pentru copilul tău?

Author: Diana Tilă

Îți dorești, ca și părinte dedicat, să investești în dezvoltarea copilului tău, nu-i așa? Acest lucru este cu totul firesc și admirabil. Poate că a început un nou an de școală sau de grădiniță, sau poate încă este la creșă, iar tu dorești, cu grijă și în funcție de disponibilitatea ta de timp, să îl introduci în lumea activităților extrașcolare. Dar poate că încă nu ai găsit acea activitate care să te inspire și să îl bucure pe micuțul tău. În acest articol, îți vom oferi câteva recomandări de activități care nu numai că îl vor captiva pe copilul tău, dar vor aduce și numeroase beneficii dezvoltării lui.

Iată câteva recomandări:

Un club de lectură

Indiferent dacă copilul tău știe sau nu să citească, există întotdeauna opțiuni potrivite. Dacă micuțul tău este școlar și are abilități de citire, îl poți introduce în fascinanta lume a cărților prin intermediul unui club de lectură pentru copii. Verifică ofertele din orașul tău, conectează-te cu grupurile de părinți și poți fi sigură că această activitate va fi atât plăcută, cât și benefică pentru el. Pe de altă parte, dacă copilul tău este încă la grădiniță, nu știe să citească, dar adoră poveștile, poți opta pentru un grup de preșcolari, unde educatorul le va citi povești, îi va îndruma să coloreze și va organiza diverse alte activități creative. Fie că al tău copil va citi singur sau va asculta poveștile, această activitate îl va ajuta să-și dezvolte abilități de concentrare, să înțeleagă mai bine lumea din jur, să comunice și să-și dezvolte abilitățile sociale.

Un club de engleză

Ce mamă nu își dorește ca să-și învețe copilul limba engleză? În zilele de acum, limba engleză nu mai este considerată o limbă străină, ci una dintre cele mai importante limbi de comunicare, necesară pentru a obține anumite avantaje. Tocmai din acest motiv, poate și tu te numeri printre părinții interesați să-și ofere copiilor șansa de a învăța engleza. Cu toate acestea, poate că unii dintre ei nu reușesc să găsească timpul necesar sau nu au răbdarea de a-i învăța. În acest caz, poți să iei în considerare orele de engleză.

Trebuie să știi că în prezent există numeroase opțiuni pentru a învăța limba engleză pentru copii. Poți alege să-l înscrii la cursurile de engleză pentru copii online sau să participe la lecții într-un mediu fizic, alături de alți copii. Indiferent de opțiunea pe care o alegi, este important să te documentezi și să te asiguri că se potrivește cu ceea ce îți dorești pentru copilul tău. De asemenea, poți verifica site-ul englezacopii.ro, unde poți găsi informații suplimentare care te vor ajuta să faci o alegere mult mai informată.

Un centru de pictură sau arte vizuale

O altă sugestie pe care o poți lua în considerare este să-ți înscrii copilul la un centru de arte vizuale. Aici, el poate explora o varietate de tehnici artistice, cum ar fi pictura pe sticlă, lucru cu nisip sau chiar învățarea tehnicilor de realizare a portretelor în creion. Aceste abilități nu numai că îl vor ajuta să se concentreze, dar îl vor învăța și să dezvolte răbdarea. Într-o perioadă în care tehnologia, precum telefoanele și televizoarele, sunt omniprezente în viața copiilor, astfel de activități îi vor permite să se deconecteze și să descopere plăcerea și beneficiile altor activități creative și constructive.

În concluzie, activitățile extracurriculare aduc beneficii semnificative, cu condiția să fie adecvate nivelului de energie al copilului și să nu îl epuizeze. Desigur, există numeroase alte opțiuni și activități, cum ar fi karate, înot, volei, fotbal sau croitorie, dar alegerea potrivită trebuie să se bazeze pe copilul tău și pe cum se simte el în legătură cu aceasta. Poate că vei încerca mai multe activități înainte de a găsi una care să satisfacă atât nevoile tale, cât și pe cele ale copilului tău, dar e mai bine să încerci decât să rămâi cu regrete că nu ai făcut-o.

 

Sursă foto: pexels.com

 


În cadrul emisiunii ”Follow us”, make-up artistul Mirela Vescan a discutat despre noile tendințe în machiaj pentru anul următor, oferind perspective interesante despre direcția în care se îndreaptă industria de frumusețe.