Cine sunt românii care pot beneficia de suma de 1.000 de euro: ”Finanţarea iniţială de 900.000 de euro a fost suplimentată cu 100.000 de euro” Anunțul a fost făcut de Ambasada Germaniei la București

Autor: Diana Bostan

Profesorii ar putea beneficia de 1.000 de euro

Sursa: Pexels.com

Republica Federală Germania, prin intermediul Ambasadei Germaniei de la București, vrea să sprijine profesorii care predau limba germană în România.

Vești bune pentru cadrele didactice care predau limba germană în România. Aceștia ar putea primi câte 1.000 de euro din partea Ambasadei Germaniei.

Cadrele didactice care predau germană ar putea primi mai mulți bani

Republica Federală Germania vine cu vești bune pentru unii profesori din România, mai exact pentru profesorii care predau limba germană în învățământul din România. Anunțul a fost făcut de Ambasada României la București.

Proiectul menit să sprijine cadrele didactice se numește „ Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limbă germană din România .” 

Finanțarea inițială în valoare de 900.000 de euro a fost suplimentată cu 100.000 de euro, acordul de finanțare fiind semnat, astăzi, la Ambasada Germaniei de la București. Prin acest proiect se dorește sprijinirea limbii germane în România, astfel că efortul profesorilor va fi recompensat cu câte 1.000

de euro.

Citește și: Angajații care vor primi 1.500 de lei în următoarele zile. Banii au fost deja virați

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Republica Federală Germania, prin intermediul Ambasadei Germaniei la Bucureşti, sprijină din nou proiectul ‘Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limbă germană din România’ cu o sumă totală de 1.000.000 de euro. Finanţarea iniţială de 900.000 de euro a fost suplimentată cu 100.000 de euro. Ambasadorul Germaniei, dr. Peer Gebauer, şi directorul general al Fundaţiei Saxonia, Klaus-Harald Sift, au semnat astăzi la Ambasada Germaniei la Bucureşti acordul de finanţare pentru întreaga sumă de 1.000.000

de euro ”, transmite Ambasada Germaniei la București într-un comunicat de presă.

Cine poate beneficia de această sumă

De acest proiect ar urma să beneficieze peste 900 de profesori și de educatori, cu scopul de a îmbunătăți calitatea predării în limba germană. Nu doar profesorii vor beneficia de această indemnizație, ci și autorii care redactează manuale moderne pentru predarea în limba germană.

Citește și: Vești bune pentru elevii din România! Află cum poți primi suma de 500 de lei pentru copilul tău

În România, peste 22.000 de elevi beneficiază de predarea în limba germană ca limbă maternă. Limba germană va fi susținută la nivel de limbă maternă, iar ca acest lucru să fie posibil este nevoie de cadre didactice calificate.

Putem suplimenta şi anul acesta finanţarea pentru învăţământul în limba germană.

Acest lucru mă bucură foarte mult, deoarece proiectul aduce o contribuţie semnificativă la promovarea limbii germane, pentru minoritatea germană şi pentru înţelegerea reciprocă. Peste 22.000 de copii şi elevi beneficiază de predarea limbii germane ca limbă maternă. Prin acest proiect investim în următoarea generaţie şi o susţinem cu profesori şi educatori care se angajează personal pentru o educaţie excelentă ”, se mai arată în comunicatul transmis.