Cutremur în apropierea Capitalei: unde a avut loc și ce intensitate a avut seismul

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 03 nov 2023, 09:25

Cutremur în zona seismică Muntenia

Sursa: Arhivă

Cutremur în România. Un seism cu magnitudinea de 3.3 a avut loc la 50 de kilometri de București. Cutremurul a fost resimțit în mai multe orașe.

Un seism de intensitate mică s-a produs pe data de 2 noiembrie în zona seismică Muntenia. Cutremurul a avut loc la 50 de kilometri de Capitală, însă nu a fost resimțit de locuitori.

Cutremur în apropierea Capitalei

Sudul țării a fost zguduit noaptea trecută. Un cutremur cu magnitudinea de 3.3 a fost resimțit în mai multe orașe din Muntenia, dar nu și de locuitorii Capitalei.

Seismul s-a produs joi seară, la ora 21:31. Cutremurul produs a fost unul de suprafață, însă autoritățile nu au raportat pagube.

Citește și: România a răsuflat ușurată după ultimul cutremur. Află ce poți face pentru a nu deveni victimă sigură la următorul mare seism!

Potrivit INFP, seismul a fost resimțit în mai multe orașe din Muntenia, Ialomița, având o adâncime de 15.0

Kilometri. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 50km V de Slobozia, 50km E de București, 69km S de Buzău, 72km SE de Ploiești, 94km NE de Giurgiu, 96km NE de Ruse

”În ziua de  02 Noiembrie 2023, la ora  21:31:08  (ora locală a României), s-a produs în  MUNTENIA, IALOMITA  un cutremur slab cu  magnitudinea ml 3.3, la  adâncimea de 13.5

km”,  se arată în comunicatul transmis de INFP.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un specialist în cutremure a vorbit despre seismul puternic care ar putea lovi țara noastră

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, susține că România va fi lovită de un cutremur ce va avea magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, seism ce ar putea avea loc în jurul anului 2040.

Citește și: Cutremur în România. Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat seismul

Va fi un cutremur (n.r.

în jurul anului 2040) cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut.
Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact”
, a anunțat Gheorghe Mărmureanu, pentru româniatv.net.

Pe data de 25 octombrie un cutremur cu magnitudinea de 4,3 a avut loc în zona seismică Vrancea, seismul având o adâncime de 139 de kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 61 kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 53 km nord-vest de Buzău, 61 km est de Braşov, 68 km vest de Focşani, 65 km nord-est de Ploieşti şi 94 km nord-est de Târgovişte.