Cea mai puternică rugăciune pentru copii: Îi va feri pe cei mici de toate relele și suferințele

Autor: Denisa Irimia

Cea mai puternică rugăciune pentru copii

Sursa: freepik

Rugăciunile părinților, atunci când se roagă pentru bunăstarea și fericirea copiilor lor, au întotdeauna o ascultare specială în fața Divinității.

În cele ce urmează, vei descoperi cea mai profundă și puternică rugăciune destinată să fie rostită cu inimă deschisă și sinceritate de către părinți, la diverse momente ale vieții lor sau a copiilor lor.

Cea mai puternică rugăciune pentru copii

Importanța rugăciunilor pentru copii poate varia în funcție de convingerile și valorile fiecărei familii, dar în multe culturi și religii, rugăciunile pentru copii sunt considerate un aspect esențial al îngrijirii și protecției lor.

Rugăciunea Înger, îngerașul meu este cu siguranță cea mai iubită și rostită rugăciune de către copiii crescuți în familii creștine.

 În timpul copilăriei tale, este foarte probabil să fi recitat această rugăciune de nenumărate ori, sub îndrumarea părinților tăi.

Această rugăciune marchează primul pas al micuților în universul bisericii și le conferă o simțire de protecție și îndrumare din partea îngerașului lor păzitor atunci când o spun cu inimă deschisă.

Este esențial să împărtășim această frumoasă tradiție religioasă cu copiii noștri, ajutându-i să învețe rugăciunea Înger, îngerașul meu, care este prezentată mai jos.

Ține în minte că această rugăciune este o modalitate minunată de a conecta copiii cu credința lor și de a le oferi un sentiment de siguranță în drumul lor spiritual.

Dacă dorești să îndrumi cu grijă copilul tău în primii săi pași către înțelegerea religiei, ai la dispoziție numeroase resurse bisericești de unde poți obține rugăciunea sau poezia Înger, îngerașul meu.

În plus, în afara celei mai cunoscute forme a rugăciunii Îngerașul, pe care mulți dintre noi am auzit-o în copilărie, există și alte variante ale acestei frumoase exprimări spirituale.

Diversitatea de versiuni ale rugăciunii Îngerașul meu oferă oportunitatea de a alege cea mai potrivită pentru tine și copilul tău, adaptând mesajul religios într-un mod personal și relevant pentru vârsta și nivelul de înțelegere al micuțului. Aceste variații pot aduce o nouă perspectivă asupra acestei tradiții, consolidând astfel legătura cu credința și cultura religioasă.

Citește și: Mesaje pentru Moșii de Toamnă 2023: Gânduri și rugăciuni pe care să le transmiți când se face pomenirea morților

Înger, îngerașul meu

Înger, îngerașul meu,

Ce mi te-a dat Dumnezeu,

Totdeauna fii cu mine

Și mă-nvață să fac bine!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Eu sunt mic – tu fă-mă mare;

Eu sunt slab – tu fă-mă tare;

În tot locul mă-nsoțește

Și de rele mă ferește!

Doamne, îngerașul Tău

Fie păzitorul meu

Să mă apere mereu

De ispita celui rău

Doamne, îngerul ce-mi dai

M-ajute s-ajung în rai

Mântuirea s-o primesc

Lângă Tine, Domn Ceresc! Amin!