Cine este puștiul din Oradea care, la doar 10 ani, a cucerit Parisul! Acesta și-a expus picturile la muzeul Louvre: „Parizienii au fost uluiţi”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 08 nov 2023, 10:59

Micul pictor de la Oradea

Sursa: Captură Stirile KANAL D

Un mic băiețel din România a făcut un pas uriaș în lumea artei, impresionând oameni din toată lumea cu lucrările sale, expuse la muzeul Louvre.

Un copil de doar 10 ani și-a expus operele de artă în muzeul Louvre, din Capitala Franței. Acestea au atras privirile tuturor celor prezenți în cadrul unei renumite expoziții de artă contemporană. 

Cine este puștiul care a cucerit parizienii

Micul pictor, pe nume Dragoș, este din Oradea, iar debutul în lumea artei l-a avut la vârsta de 5 ani, când a avut prima lui expoziție.

Băiatul și-a descoperit pasiunea într-un atelier de pictură din Oradea, acolo unde a început, pentru prima dată, să deseneze.

„Eu am avut emoţii când a spus mama lui Dragoş că are cinci ani şi zic: o să aibă răbdare o oră jumate cât durează atelierul? Păi zice să vedem. Şi chiar a avut răbdare.

Picta în picioare atunci, nu pe scaun ca şi acum.

Abia ajungea cu capul mai sus de şevalet puţin.”
, a povestit coordonatorul atelierului de pictură, Alina Pocian, pentru Observator.

În 5 ani de zile, Dragoș, supranumit și „Micul Picasso”, a realizat peste 150 de lucrări, o mare parte din ele surprinzând diverse peisaje naturale. O parte dintre acestea au fost expuse printre operele marilor artiști de calibru mondial, în cadrul Salonului Internațional de Artă Contemporană din Paris.

„Am dus 30 de lucrări şi când au văzut parizienii aceste lucrări făcute de un copil au fost uluiţi.”, a spus Dragoș Dobocan.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: De ce ataca activiștii ecologiști cele mai valoroase opere de artă?

Dragoș s-a bucurat de un succes răsunător, la Paris

La intrarea în muzeul Louvre, băiețelul i-a convins cu greu pe paznici că este unul dintre artiști, întrucât aceștia nu voiau să-i permită accesul în clădire.

„Am spus: păi el este artistul şi au spus «nu, nu se poate, aici nu expun copii, nici nu au voie să intre, cum să expună?»”, a dezvăluit Crina Dobocan, mama micului pictor.

Operele de artă ale micuțului au fost foarte apreciate în cadrul expoziției, iar tot acolo acesta a primit invitații la multiple expoziții, organizate în Argentina, Dubai, Franța și în Republica Dominicană. De asemenea, Micul Picasso a fost invitat să-și expună lucrările la ediția de anul viitor a festivalului de la Cannes.

Acesta nu este susținut doar de către mama lui, ci și de către un renumit pictor din România, stabilit în Capitala Franței.

Numele său este Daniela Maier, iar aceasta este foarte impresionată de talentul remarcabil al lui Dragoș:

„Îl voi susţine în continuare, pentru că am mare încredere în talentul său. L-am văzut mânuind, cu profesionalism aş putea spune, pensula, în modul în care armonizează culorile şi de aceea îl susţin”.

Citește și: Franța a consumat cu 10% mai puțină energie electrică iarna trecută- Trei lecții valoroas!