Un american a fost despăgubit cu 1,4 milioane de dolari! Tribunalul a decis să-i acorde aceste despăgubiri pentru că i s-a furat pisica

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 08 nov 2023, 12:32

Joshua Smith și motanul Frank

Sursa: Court exhibits via Michael Fuller; Captură foto Oregonlive

După ce a descoperit că animalul de companie i-a fost furat, bărbatul nu a putut sta cu mâinile în sân, fiind foarte hotărât să-l aducă în fața instanței pe cel care a comis această faptă.

Un bărbat din Statele Unite ale Americii, pe nume Joshua Smith, s-a îmbogățit cu 1,4 milioane de dolari după ce i s-a furat pisica. Acesta avea un motan, pe nume Frank, care i-a fost furat chiar de către proprietarul casei în care locuia.

Care este povestea lui Smith și a motanului Frank

Felina a dispărut în anul 2019, pe data de 29 aprilie, iar la câteva zile stăpânul l-a dat în judecată pe Devon Andrade, proprietarul imobilului în care locuia, dar și firma în administrația căreia se afla casa.

Smith, în vârstă de 41 de ani, locuia într-o cameră închiriată. Aceasta se afla într-o locuință socială, care găzduia oamenii aflați în faza de recuperare în urma dependenței de substanțe interzise.

În anul 2017, bărbatul l-a găsit pe motanul Frank, pe stradă, și a decis să-l adopte, aducându-l în camera în care locuia.

Ulterior, proprietarul locuinței sociale a mărturisit, în fața judecătorilor, că, într-adevăr, el este responsabil pentru dispariția pisicii.

Acesta a povestit că prietena lui l-a dus pe pisoi la un adăpost de animale.

De asemenea, Andrade a explicat că a recurs la acest lucru pentru că Smith nu a respectat prevederile contractului de închiriere atunci când a adus animalul de companie în locuința socială.

Citește și: Un motan crescut în România a fost declarat cel mai frumos din lume. Acesta a fost premiat în cadrul competiției internaționale FIFe World Show

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Smith a câștigat procesul, dar nu și pe motanul Frank

În acest sens, Michael Fuller, avocatul chiriașului a argumentat că: „Trebuie să respecți drepturile chiriașilor, mai ales când vine vorba de animalele de companie”.

După aproximativ două ore, jurații au deliberat și i-au oferit câștig de cauză lui Joshua Smith, care a fost despăgubit cu suma de 1,375 de milioane de dolari pentru pierderea felinei.

„Cel mai important lucru este că m-am putut apăra în instanță. Am fost foarte norocos pentru că am spus adevărul, indiferent de situație.”, a declarat Smith.

Însă, deși bărbatului i-a fost făcută dreptate, el nu l-a primit înapoi pe motan întrucât, după ce a fost dus la adăpost, a fost returnat proprietarului inițial. Cei de la adăpost au descoperit că Frank era microcipat și așa au putut să-l găsească pe adevăratul lui stăpân.

În prezent, Joshua Smith este căsătorit și s-a mutat, împreună cu soția, în stațiunea Seaside, din Oregon, unde și-a deschis propria lui afacere, o frizerie.

Citește și: Cine este bărbatul care a ucis 22 de persoane într-un atac armat, în nord-estul Statelor Unite. Suspectul este ”considerat înarmat și periculos”

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.