Ciclon polar în România! Unde va ninge în următoarele zile

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 10 nov 2023, 16:58

Ciclon polar în România! Unde va ninge în următoarele zile

Sursa: PixaBay

După temperaturile neobișnuit de ridicate pentru sezonul în care ne aflăm, iarna vine din spate cu pași repezi, iar meteorologii anunță deja primele ninsori viscolite din acest an.

Românii trebuie să se pregătească deja de iarnă și să scoată hainele groase din dulap, deoarece temperaturile se răcesc în toată țara.

Temperaturile au scăzut și sunt obișnuite pentru perioada în care ne aflăm. Meteorologii au informat că un ciclon polar va lovi România în următoarele zile, iar în anumite zone ale țării va ninge viscolit.

Un ciclon polar lovește România

Vremea se va răci, iar temperaturile vor înregistra scăderi mai ales în zona montană, unde se anunță ninsoare. 

Astfel, este în vigoare o avertizare meteo de ploi, averse și intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării, risc de furtuni în sud-est și ninsori viscolite în zonele montane sâmbătă, 11 noiembrie 2023.

Citește și: Prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 11 noiembrie 2023, în țară: Zonele unde va ploua pe tot parcursul zilei

Ciclonul care va lovi România în acest weekend aduce ploi și averse cantitative în mai multe regiuni ale țării și intensificări ale vântului. 

În zonele montane vor fi înregistrate pe alocuri precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. 

Vremea se schimbă radical

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vremea se va răci începând de vineri seara. Primele ploi vor cădea în Banat, Crișana și Oltenia, iar în decursul nopții vor ajunge atât în nord, cât și nord-est.

Precipitațiile se vor transforma ușor-ușor în lapoviță și ninsoare în zonele montane, la altitudini de peste 1800 metri. 

Dimineața, locuitorii de la munte se pot pregăti deja cu hainele groase și multă răbdare, deoarece zilele acestea vor avea parte de un strat consistent de zăpadă.

Va ninge în acest weekend în special pe culmile din vestul Carpaților Meridionali, în masive precum Retezat sau Parâng.

Citește și: Prognoza meteo ANM pentru ziua de vineri, 10 noiembrie 2023, în țară: Vremea se menține răcoroasă, iar la munte va fi lapoviță și ninsoare

În toată țara se anunță precipitații consistente, iar în Capitală temperaturile maxime vor ajunge doar până la 16 grade pe timpul zilei.

În sudul țării, în special în Dobrogea și sud-estul Munteniei, se anunță posibile averse torențiale în decursul zilei, însoțite pe alocuri de fenomene electrice.

Spre seară, ploile vor ajunge și în partea de nord a țării, unde temperaturile vor scădea drastic. 

Temperaturile vor fi mai scăzute în restul țării, comparativ cu cele din Capitală.