Inteligența Artificială, în plin apogeu! Aceasta va putea imita artiști celebri, precum John Legend, Sia sau Demi Lovato

Autor: Diana Ghita

Inteligența Artificială își va pune amprenta asupra YouTube-ului

Sursa: Unsplash

Anunțul vine din partea YouTube-ului, care își propune să introducă un generator de muzică AI, care să creeze melodii originale cu vocile a diverși cântăreți cunoscuți.

În acest moment, respectivul proiect este în fază experimentală. YouTube nu a inițiat de unul singur această revoluție muzicală, ci colaborează cu mai mulți artiști și cu laboratorul de inteligență artificială DeepMind, de la Google.

Cum va folosi YouTube Inteligența Artificială

În proiectul YouTube-ului, denumit „Dream Track ”, sunt implicați mai mulți cântăreți de calibru mondial, precum: Sia, Demi Lovato, Alec Benjamin, Troye Sivan, John Legend, T-Pain, Charlie Puth, Papoose și Charli XCX.

„Dezvoltarea tehnologiei AI schimbă rapid modul în care navigăm în online și cred că, în calitate de artiști, trebuie să participăm la modelarea viitorului. Cariera mea a fost despre a depăși bariere și de a crea cea mai interesantă muzică pentru fanii mei.

Sunt deschisă la minte și sper că acest experiment cu Google și YouTube va fi o experiență pozitivă și iluminatoare.”,

a declarat Demi Lovato, prin intermediul unui comunicat.

Generatorul bazat pe Inteligență Artificială funcționează foarte simplu. Acesta le va permite utilizatorilor YouTube să creeze scurte melodii originale care, mai apoi, să fie cântate cu vocea unuia dintre cântăreții participanți, care va fi generată de AI. Însă, un cântec nu va dura mai mult de 30 de secunde.

Citește și: YouTube va lansa etichete pentru conținutul "realist" generat de AI

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce își propun inițiatorii experimentului

Pentru început, acest experiment are ca scop facilitarea explorării modului în care tehnologia poate contribui la apropierea dintre artiști și creatori, dar și cu admiratorii lor.

„În această fază inițială, experimentul este conceput pentru a ajuta la explorarea modului în care tehnologia ar putea fi utilizată pentru a crea conexiuni mai profunde între artiști și creatori și, în cele din urmă, cu fanii lor”, au transmis șeful muzical de la YouTube, Lyor Cohen, și Toni Reid, vicepreședinte al experiențelor emergente și produselor comunitare, joi, 16 noiembrie, pe

blogul oficial al YouTube.

Un exemplu conceput în cadrul experimentului „Dream Track” a fost creat cu vocea artistului T-Pain, în stilul R&B. Versurile cântecului generat de AI au avut la bază tema „O dimineață însorită în Florida.”

După publicarea rezultatului creat de Inteligența Artificială, T-Pain s-a arătat uimit de cât de mult poate evolua tehnologia și a transmis că susține în totalitate astfel de proiecte, care conduc omenirea către un viitor strălucit.

„Întotdeauna am fost pentru împingerea granițelor tehnologiei și exploatarea ei pentru a crea cea mai interesantă muzică pentru fanii mei. Cine știe ce ne rezervă viitorul, dar să dai mâna cu YouTube și Google pentru a contribui la modelarea acestui viitor, pare un prim pas grozav”, a declarat cântărețul.

Citește și: Instrumente de Inteligență Artificială: Transformând Modul în Care Lucrăm și Creăm

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.