Cine sunt seniorii care vor primi „a 13-a pensie” de Crăciun. Ajutorul vine sub formă de tichete sociale

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 17 nov 2023, 16:28

Cine sunt seniorii care vor primi „a 13-a pensie” de Crăciun. Ajutorul vine sub formă de tichete sociale

Sursa: PixaBay

Seniorii cu venituri modeste vor primi ajutoare cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pentru a se putea aproviziona cu tot ceea ce au nevoie pentru mesele de Crăciun.

Atenție însă, doar anumiți seniori vor beneficia de aceste tichete sociale în 2023. 

Seniorii care vor beneficia de „a 13-a pensie” 

Pensionarii aflați într-o situație vulnerabilă vor primi, în afară de ultima pensie din acest an, cea de-a „13-a pensie.” 

Direcția de Asistență Socială Botoșani anunță depunerea de cereri în vederea acordării tichetelor sociale pentru pensionari.

Aceste tichete se acordă pensionarilor de două ori pe an, o dată înainte sărbătorilor pascale și a doua oară înaintea sărbătorilor de iarnă. 

Citește și: Românii primesc ajutoare financiare înainte de Crăciun! Cine beneficiază de banii care vor fi oferiți în luna decembrie

„Pentru pensionarii cu venituri mici este important orice ajutor primit din partea autorității publice locale. De aceea, le transmit acestora să se prezinte la sediul Direcției de Asistență Socială, unde colegii noștri au toată disponibilitatea de a-i ajuta ”,

a declarat viceprimarul Liviu Toma, cel care coordonează activitatea Direcției de Asistență Socială Botoșani.

Dacă pensionarul care a depus cererea nu se poate prezenta pentru a ridica tichetele, acestea vor fi putea fi acordate reprezentantului legal.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Românii primesc ajutoare financiare înainte de Crăciun

Românii au început să primească ajutoare financiare din partea statului încă de anul trecut. Banii vin în ajutorul persoanelor cu o situație financiară precară.

Citește și: Vești bune pentru români! O categorie de cetățeni va primi 500 de lei pe 23 decembrie. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea beneficia de bani

În luna sărbătorilor de iarnă, chiar înainte de Crăciun,  pensionarii  și cei cu venituri mici vor primi bani pe  cardurile pentru alimente  și mese calde.

În aceste categorii vulnerabile se încadrează pensionarii și românii ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu suma de 1.700 de lei.

De asemenea, vor beneficia de acest ajutor și cetățenii cu venituri reduse eligibili și cei ce suferă de handicap, fie ei copii sau adulți.

„În urma negocierilor purtate anterior de ministrul Boloș, aceste programe vor continua și în exercițiul financiar viitor, inclusiv din 2024 înainte”,  a transmis Marcel Ciolacu.

Voucherele sunt alimentate o dată la două luni cu suma de 250 de lei, iar acestea sunt acceptate de tot mai multe unități din țară, în vederea achiziționării de alimente sau mese calde.