Rusia vrea să interzică "mișcarea LGBTQ"

Autor: Bogdan Frațilă

Este o nouă lovitură dată drepturilor lesbienelor, homosexualilor și transsexualilor din Rusia: Ministerul Justiției vrea ca Curtea Supremă să interzică LGBTQ

Sursa: PixaBay

Este o nouă lovitură dată drepturilor lesbienelor, homosexualilor și transsexualilor din Rusia: Ministerul Justiției vrea ca Curtea Supremă să interzică LGBTQ

Este o nouă lovitură dată drepturilor lesbienelor, homosexualilor și transsexualilor din Rusia: Ministerul Justiției vrea ca Curtea Supremă să interzică "mișcarea LGBTQ". Nu este clar dacă aceasta se referă la comunitate în general sau la organizații specifice. Guvernul rus a solicitat Curții Supreme a țării să interzică "mișcarea LGBTQ". Ministerul Justiției a anunțat că a depus o acțiune în justiție pentru a declara "mișcarea LGBTQ publică internațională" extremistă și a o interzice, declarând că autoritățile au identificat semne de natură extremistă în activitățile mișcării LGBTQ active în Rusia, inclusiv incitarea la discordie socială și religioasă.

O audiere corespunzătoare este deja programată pentru 30 noiembrie.

Consecințe neclare

Nu este clar ce anume ar însemna pentru persoanele LGBTQ din Rusia să fie catalogate drept extremiste, dacă instanța ar da dreptate Ministerului Justiției. Din scurta declarație a ministerului nu reiese clar dacă interdicția propusă se va aplica mișcării LGBTQ în general sau unor organizații specifice.Conducerea Rusiei uită "încă o dată" că comunitatea LGBTQ "este o ființă umană, cetățean al acestei țări, la fel ca oricine altcineva", a declarat pentru agenția de presă AFP Diliya Gafurova, director al organizației de

ajutorare Sfera, care militează pentru drepturile LGBTQ în Rusia. Prin noul proiect de lege, guvernul vrea "nu numai să ne facă să dispărem din sfera publică, ci să ne interzică ca grup social". Persoanele din comunitatea LGBTQ sunt oprimate în Rusia de ani de zile. Abrevierea înseamnă lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali și poponari.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Duma vrea să restrângă și mai mult drepturile LGBTQ

Expresiile sau reprezentările homosexualității, printre altele, sunt deja interzise în prezența minorilor în Rusia. Acum, Duma vrea să extindă legea și mai mult- și să o interzică și pentru adulți. duma de stat a Rusiei a aprobat o înăsprire a legii împotriva "propagandei LGBTQ". "Orice promovare a relațiilor sexuale netradiționale va avea consecințe", a explicat Vyacheslav Volodin, președintele camerei inferioare a parlamentului, pe serviciul online Telegram.

Acest lucru înseamnă că Rusia continuă să restrângă drastic drepturile homosexualilor și ale persoanelor queer, iar noua lege este o extindere a directivei în vigoare din 2013, care interzice "propaganda gay" către minori. Acum sunt afectați și adulții. Astfel, devine o infracțiune pedepsită faptul de a face din chestiunile LGBTQ un subiect în publicitate, conținut media și online, cărți, filme și spectacole de teatru, dar legea a fost înăsprită și mai mult pentru copii și tineri.
De exemplu, nu pot fi transmise minorilor informații despre schimbarea de sex care i-ar putea încuraja să facă un astfel de pas.

Încălcarea noilor reglementări ar putea duce la amenzi mari- cetățenii până la 200.000 de ruble (puțin sub 3.200 de euro), iar companiile și organizațiile până la cinci milioane de ruble (puțin sub 80.000 de euro). Străinii pot fi pedepsiți chiar și cu 15 zile de închisoare și expulzarea din Rusia, iar legea trebuie acum să fie aprobată de camera superioară a parlamentului rus și de președintele Vladimir Putin.

Citește și: Un simpatizant Hamas în cancelarie Germaniei?

Citește și: Scholz subliniază dreptul Israelului la autoapărare

Citește și: Iancu Sterp și Denisa Coțolan au anunțat data nunții ”O să fie și nunta mea și ziua mea” Ce i-a spus tânăra logodnicului său după cererea în căsătorie