Calendar Ortodox pentru data de 26 noiembrie 2023: Este pomenit ocrotitorul copiilor și al familiei creștine

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 nov 2023, 14:22

Data de 26 noiembrie este cea în care este pomenit ocrotitorul copiilor și al familiei creștine 

Sursa: Facebook Viețile sfinților, rugăciune,citate ortodoxe, pilde și povestiri ortodoxe.

Calendar ortodox 26 noiembrie 2023. Sărbătoare pe 26 noiembrie, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Stelian.

Calendar ortodox  26 noiembrie 2023, data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor și al familiei creștine.

Iată rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 26 noiembrie!

Calendar ortodox 26 noiembrie 2023

Sărbătoare 26 noiembrie. Sfântul Stelian este sărbătorit în fiecare an pe data de 26 noiembrie în calendarul ortodox

Sfântul Stelian s-a născut în secolul al VI-lea, la Adrianopolis, în provincia Paflagonia, din Asia Mica, iar acesta a avut norocul de a face parte dintr-o familie bogată. Deși familia acestuia avea bani, Sfântul Stelian nu era avar, acesta fiind cunoscut pentru sufletul blând și bun pe care l-a avut, folosind banii pe care îi avea pentru a îi ajuta pe cei neajutorați, astfel a devenit monarh.

Acesta a dorit să învețe cât mai temeinic cuvântul Domnului, astfel acesta a plecat în pustietate, mai exact într-o peșteră în care se ruga cât de mult se putea, fiind hrănit de către un înger trimis de către Dumnezeu. În acest loc sfânt, Sfântul Stelian primește darul de a vindeca boli, iar de-a lungul existenței sale, acesta a salvat viața a multor oameni aflați la nevoie.

Citește și: Sf. Nicolae 2023: Pe ce dată are loc sărbătoarea şi ce tradiţii trebuie să respectăm

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acesta este pictat în toate icoanele alături de un prunc în brațe deoarece este considerat ocrotitorul copiilor și al familiei creștine, fiind persoana ce le ajuta întotdeauna pe mame atunci când acestea aveau nevoie. Chipul său blând și bunăvoința de care dădea dovadă îi făceau pe cei mici să fie fără teamă de el sau de ce li se poate întâmpla. 

Cât timp se afla în călătoria sa de a ajuta oamenii la nevoie, acesta a dat peste un copil bolnav, iar dintr-o singură atingere, Sfântul Stelian a reușit să îl salveze și să îl facă sănătos.

Din acel moment, Sfântul Stelian a devenit un înger al copiilor bolnavi, dar și pentru cei ce aveau nevoie de puțină ghidare în viața lor duhovnicească, relatează crestinortodox.ro.

Sărbătoare 26 noiembrie

Canon de rugăciune către Sfântul Stelian, sărbătorit pe 26 noiembrie în calendarul creștin

Cuvioase Părinte Stelian, sprijinitorul şi călăuzitorul în rugăciunile noastre, patimile trupeşti biruind şi împreună cu îngerii locuind, priveşti neîncetat mărirea cea gătită sfinţilor, de lumina cerească umplându-te.

Acum, în slava cerească vieţuind şi înaintea Împăratului Hristos stând, nu uita pe credincioşii care cu îndrăzneală înalţă rugăciuni şi cer sprijinul tău. Cel ce de la sânul maicii tale ai fost sfinţit, şi vas ales al Duhului Sfânt te-ai arătat, luând sub ocrotirea ta pe mame şi pe copii, ferindu-i de întristare şi de boală, arată-te grabnic vindecător al suferinţelor şi al bolilor sufleteşti şi trupeşti ale celor ce te laudă pe tine.

Citește și: Calendar ortodox pentru decembrie 2023: În ce zi a săptămânii pică Crăciunul?

Cel ce din pustiul Paflagoniei ai făcut loc de preamărire a Sfintei Treimi, fă şi din pustiul inimilor noastre ţarină bineplăcută a harului dumnezeiesc, în care să înflorească crinii cei mântuitori ai credinţei şi să se înmulţească roadele sfinţitoare ale faptelor bune; ocroteşte cu rugăciunile tale familiile şi pe copiii noştri, cerând de la Milostivul Dumnezeu iertare de păcate, sănătate şi mântuire, ca prin tine şi împreună cu tine să lăudăm numele cel sfânt al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin!

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.