Răsturnare de situație în cazul lui Dumitru Buzatu. Măsura prelungirii arestului preventiv, rejudecată

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 20 nov 2023, 18:32

Răsturnare de situație în cazul lui Dumitru Buzatu. Măsura prelungirii arestului preventiv, rejudecată

Sursa: Monitorul de Vaslui

Decizie șocantă în dosarul lui Dumitru Buzatu. Magistrații au decis ca prelungirea arestului preventiv al fostului președinte PSD și CJ Vaslui să fie rejudecată.

Decizie controversată în cazul lui Dumitru Buzatu, după ce magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis ca hotărârea de prelungire a mandatului de arestare preventivă a fostului președinte al PSD să fie trimisă spre rejudecare.

Răsturnare de situație în cazul lui Dumitru Buzatu

Curtea de Apel Iași a decis, luni, trimiterea spre rejudecare a decizie de prelungire a arestării preventive a lui Dumitru Buzatu.

Decizia Curții de Apel este definitivă.

„În baza art. 4251 alin.7 pct.2 lit. b) Cod procedură penală rap. la art. 204 Cod procedură penală şi art.5 CEDO, admite contestaţiile formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi şi inculpatul-contestator Buzatu Dumitru (…) împotriva încheierii nr. 11/DLF pronunţate la data de 15.11.2023 de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr.

2259/89/2023, încheiere pe care o desfiinţează în integralitate. Trimite cauza spre rejudecare judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vaslui. În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare efectuate pentru soluţionarea contestaţiilor formulate rămân în sarcina statului. Definitivă. Soluţionată în camera de consiliu şi pronunţată astăzi, 20.11.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpaţilor şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.” 

Citește și: „Și dacă amărâtul ăla de la Vaslui, prins cu șpagă, și mulți alții ca el sunt bolnavi?” Dan Negru, mesaj dur pe o rețea de socializare

Avocatul lui Dumitru Buzatu s-a pronunțat în fața judecătorilor, cerând înlocuirea măsurii privative de libertare cu o măsură mai ușoară.

Dumitru Buzatu a luat mită în valoare de 1,2 milioane de lei mită

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dumitru Buzatu (68 de ani), președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție, după ce ar fi fost prins în flagrant în timp ce lua mită de 1,25 milioane de lei.

Potrivit primelor informații, Buzatu primea banii într-un local public din Vaslui și a fost prins în flagrant chiar de ofițerii și procurorii de la Direcția Națională Anticorupție din Iași. 

Citește și: Dumitru Buzatu a plătit cu funcția! Acesta nu mai este președinte al Consiliului Județean Vaslui

Potrivit acestora, Dumitru Buzatu lua mită pentru a favoriza o firmă ca să câștige un contract evaluat la cel puțin 12 milioane de lei, finanțat din bugetul Consiliului Județean Vaslui.

Anchetatorii nu s-au oprit aici și au dispus efectuarea perchezițiilor la domiciliul inculpatului. 

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD! ”, spunea atunci Marcel Ciolacu.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.