Cum arată asistentul-robot al lui Dan Negru! Acesta le-a arătat fanilor cum este asistat de inteligența artificială: „Filmez zilele astea cu un robot”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 21 nov 2023, 12:26

Dan Negru și asistentul său

Sursa: Kanal D

Celebrul prezentator Dan Negru împărtășește mereu cu fanii lui din social media opiniile pe care le are cu privire la diverse realități din zilele noastre.

Dan Negru este carismaticul prezentator TV de la emisiunea „The Floor”. Acesta este doar unul dintre concursurile de testare a cunoștințelor pe care le moderează, întrucât este o persoană foarte pasionată de tot ceea ce înseamnă cultură.

Dan Negru are un asistent-robot la emisiunea „The Floor”

Prezentatorul TV nu antrenează doar mințile concurenților, ci și pe ale urmăritorilor săi din mediul online.

În timpul său liber, acesta nu uită să publice postări care aduc în prim-plan subiecte actuale despre ceea ce se întâmplă atât la nivel global, cât și în societatea românească.

Astăzi, Dan Negru a ținut să-și expună punctul de vedere vizavi de inteligența artificială, întrucât în cadrul „The Floor”, noua emisiune pe care o prezintă, va fi asistat non-stop de către o cameră-robot.

Acest lucru este o noutate pentru prezentator, care este curios de cum se va adapta, pe termen lung, cu inteligența artificială, care preia din ce în ce mai multe sarcini ale omului.

„Filmez cu un robot zilele astea. Nu mă sperie, eu cred că roboții, inteligența artificială (AI) sau chiar și dispariția cash-ului sunt piste false, sunt fente după care am plecat mulți.”, a spus moderatorul, într-un filmuleț postat pe Instagram.

„The Floor” este quiz show-ul momentului, întrucât este bazat pe o tehnologie foarte rafinată și aduce un format cu totul nou pentru publicul din România.

Emisiunea este preluată din străinătate, fiind realizată de Talpa, creatorul „Big Brother” și „The Voice”. Show-ul a avut un succes răsunător în state europene precum: Spania, Franța sau Olanda, țara unde a luat naștere competiția de cultură generală.

Concursul este unul simplu și dinamic, fiind foarte atractiv pentru telespectatori, Acesta pune față în față 49 de concurenți, dispuși pe o podea gigantică și luminoasă, care se confruntă, pe rând, doi câte doi.

Aceștia trebuie să răspundă corect la întrebări pe diferite teme, fiecărui pătrat de pe podea fiindu-i asociat câte un domeniu distinct de cunoștințe.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Povestea inedită a imnului Israelului, dezvăluită de Dan Negru, după triumful României la preliminariile Euro 2024: „Melodia imnului a fost scrisă tot de unul de-al nostru...”

Ce părere are Dan Negru despre inteligența artificială

Deși tehnologia evoluează într-un mod impresionant și este încântat de robotul care îl asistă în spectaculoasa emisiune, Dan Negru se arată sceptic în unele privințe, vizavi de revoluția digitală și tehnologică.

Prezentatorul le-a transmis celor din online faptul că acest progres are atât avantaje, cât și dezavantaje, aducând în vedere problema creațiilor care pot fi transpuse în format digital.

„Adevărata problemă e că actele, literatura, muzica, filmele, toate sunt mutate de pe obiecte fizice (cărți, discuri, dosare) în servere și cloud-uri,(...) de unde pot fi cenzurate, interzise, modificate. Cu actele se poate întâmpla la fel.”, a mai explicat Dan Negru, în postarea sa de pe Instagram.

Acesta a le-a dat internauților un exemplu foarte relevant, povestindu-le că, fără actele doveditoare, în format fizic, bunicilor lui le-ar fi fost imposibil să-și recupereze proprietățile, după căderea regimului comunist.

„Degeaba există libertatea gândului, dacă n-ai libertatea de exprimare!!!”, a spus prezentatorul TV, în finalul videoclipului său.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Dan Negru (@negru_dan)

Citește și: Start filmari pentru “The Floor”, quiz show-ul care a ridicat Europa în picioare!