Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani! Actrița a pierdut lupta împotriva cancerului

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 23 nov 2023, 13:25

Rona Hartner s-a stins din viață

Sursa: Facebook Rona Hartner

Rona Hartner s-a stins din viață la 50 de ani, după nenumărate lupte cu cancerul. Sora ei, Rinda Hartner, a anunțat în urmă cu o seară faptul că actrița își trăiește ultimele clipe de viață.

Vestea morții a fost dată chiar de sora ei, care a publicat o fotografie cu o lumânare, pe o rețea socială. Comentariile cu ''Condoleanțe'' au curs, iar oamenii își plâng actrița preferată. 

Sora Ronei Hartner a apreciat comentariile de condoleate ale oamenilor, fapt care confirmă, încă o dată, că actrița a pierdut lupta cu viața. 

Rona Hartner s-a luptat cu cancerul încă din anul 2019 și nu a încetat niciodată să spere că se va face bine. 

Citește și: Cum arată fiica Ronei Hartner! Cu ce se ocupă Rita și cum a reușit să dea lovitura la nivel internațional la doar 15 ani

Destinul Ronei Hartner a fost scris însă din adolescență, unde a studiat îndeaproape muzica și teatrul, pasiuni ce au făcut-o pe aceasta cunoscută atât pe teritoriul României, cât și în afară. Rona Hartner a fost o luptătoare, învingând de două ori lupa cu cancerul, însă pe a treia nu a mai putut să o triumfe.

Rona Hartner s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani

Rona Hartner era cunoscută pentru fericirea pe care o emana prin fiecare mișcare pe care o făcea, iar fanii îi admirau glasul și talentul în piesele de teatru în care aceasta dădea viață unor personaje inedite. Artista cunoscută atât în țară, cât și peste hotare, a luptat de trei oei împotriva cancerului, însă a treia oară boala incurabilă a câștigat.

La 50 de ani, Rona Hartner a fost pusă la încercare de către viață și a fost diagnosticată cu cancer de colon și de ficat în anul 2019, iar deși diagnosticul a fost unul dureros pentru artistă, aceasta nu a lăsat boala incurabilă să o învingă. Tratamentul l-a găsit într-o clinică din Franța, iar spiritul puternic al acesteia i-a surprins și pe medici, Rona Hartner vindecându-se în doar 12 luni, după ce cadrele medicale au spus că acest proces poate dura și șapte ani până a învinge boala.

Citește și: Cu ce înlocuiește Rona Hartner viața pe scenă după ce cancerul a recidivat. „Încerc să mă descurc cum pot”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Deși părea că totul s-a terminat, cancerul nu a vrut să o lase pe Rona să își trăiască viața și să se bucure de ceea ce avea aceasta de oferit deoarece în vara anului 2023, aceasta a fost diagnosticată cu o altă formă de cancer, de data aceasta mai gravă. Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer la plămâni, într-un stadiu destul de avansat, având chiar metastaze, însă în nici o lună, aceasta a reușit să învingă pentru a doua oară diagnosticul incurabil.

Din nefericire, când Rona a fost diagnosticată pentru a treia oară cu cancer, organismul acesteia era mult prea slăbit pentru a reuși să lupte cu boala, astfel că aceasta s-a stins din viață din cauza diagnosticului incurabil ce i-a răpit ultimii ani din viață.

Sora artistei le-a transmis un mesaj fanilor

Admiratorii Ronei Hartner și-au trimis rugăciunile și gândurile de bine spre artistă în momentele dificile, iar aceasta credea că în acest moment singura ei vindecare vine din partea divinității. După ani de tratamente, aceasta a decis să singura variantă ce o poate ajuta în această stare este să se roage cu putere la cele sfinte pentru a o ajuta să lupte împotriva cancerului, însă nu s-a întâmplat așa cum a sperat.

Înainte cu câteva ore ca artista să își dea ultima suflare, sora artistei a ținut să scrie câteva cuvinte pe pagina Ronei de Facebook, astfel încât să împărtășească cu fanii artistei ultimele clipe din viața ei, dar și pentru a le respecta decizia trăi aceste câteva ore departe de mesajele oamenilor și apelurile telefonice.

Citește și: ,,Rugați-vă pentru mine” Rona Hartner, noi informații despre boala cruntă de care suferă. Ce șanse îi dau medicii

„Bună seara la toată lumea,

Sunt Rinda sora Ronei.

Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește mulțimile clipe.

Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei.

Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”, a transmis aceasta pe pagina de Facebook a Ronei Hartner.