Temperaturi sub pragul înghețului în sudul țării! În acest weekend se anunță prima ninsoare în Capitală

Autor: Diana Ghita

În acest weekend va ninge la București

Sursa: Unsplash

Sfârșitul lunii noiembrie va fi marcat de ninsori și temperaturi scăzute în toată țara. Vineri vor fi ploi în sudul României, care, sâmbătă și duminică, se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Se anunță temperaturi situate sub pragul înghețului în sudul țării, inclusiv în București. Acestea vor fi aduse de un ciclon mediteranean, care se va resimți puternic în România.

Ce zone vor fi afectate de ciclonul mediteranean

În zonele montane iarna a venit mai devreme, întrucât deja ninge de câteva zile bune, drumarii fiind pe șosele zi și noapte cu utilajele de deszăpezire.

Primăriile din București au pregătit, și ele, utilajele necesare și materialul antiderapant pe care să-l împrăștie pe carosabil. 421 de mașini sunt pregătite pentru a îndepărta zăpada de pe șosele.

Pe lângă ninsori și temperaturi scăzute, ciclonul mediteranean va veni, duminică, și cu vânt puternic în majoritatea regiunilor din țară, care va sufla cu viteze de până la 50-70 de km/h. De asemenea, în partea de este a României va fi viscol.

Regiunile în care ciclonul va aduce ninsoare și lapoviță sunt: Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei și sudul Transilvaniei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: În orașele din sudul țării sunt așteptate precipitații pe parcursul zilei de vineri, 24 noiembrie 2023  

Vremea va fi rece și săptămâna viitoare

Potrivit informațiilor transmise de meteorologi, traiectoria ciclonului mediteranean nu a putut fi stabilită cu exactitate, acest aspect poate determina extinderea ninsorilor și a cantităților de precipitații.

„Duminică putem regăsi ninsoare și lapoviță chiar și în sudul și de sud-estul țării, inclusiv în zona Capitalei ar putea să apară primii fulgi de zăpadă, dar având în vedere că solul este destul de

cald și înainte de aceste precipitații solide vor fi mai ales ploi, probabilitatea să se depună strat de zăpadă și să avem probleme în zona Capitalei este destul de mică.”, transmite Oana Păduraru, meteorolog ANM.

Vremea se ma menține rece și în cursul săptămânii viitoare, temperaturile situându-se între 0 și 5 grade Celsius. În unele zone sunt șanse mari ca acestea să rămână negative, mai ales în depresiuni și văi, unde temperatura minimă se va putea situa chiar sub -10 grade.

Bucureștenii nu sunt speriați de venirea iernii, ba din contră, s-au pregătit temeinic pentru zăpezile care se apropie.

Întrebați dacă și-au echipat mașinile corespunzător, cu anvelope de iarnă, oamenii au răspuns, pentru reporterii Observator: „ Da, da! Ne-am pregătit./ Dacă ninge, noi ne bucurăm. O să fie trafic, dar.../ Este iarnă totuși”.

Citește și: Prognoza meteo ANM pentru ziua de joi, 23 noiembrie 2023, în țară: Vântul se va intensifica