Cum să alegi lenjeria de pat ideală pentru bebelușul tău ?

Author: Lavinia Medrea

Nimic nu se compară cu experiența de a fi părinte, de a simți cum acel pui de om devine parte din viața ta. Gândul că până în clipa aceea ai trăit fără el ți se pare imposibil, pentru că din primul moment în care cel mic deschide ochii simți că el este întreaga ta lume, universul însuși. Pe lângă sentimentele de fericire care nu se mai termină, venirea pe lume a unui copil însemna o pregătire minuțioasă. Trebuie să faci anumite achiziții, dar și modificări în jurul tău pentru a-i face celui mic totul cât mai plăcut, confortabil, precum și liniștitor.

Ce cumpărături trebuie să faci

Să presupunem că ai deja o cameră în care să-l primești pe noul venit al familiei. Aceasta trebuie echipată în mod corespunzător. Este o provocare plăcută, am putea spune, să începi să achiziționezi toate accesoriile pentru “cuibul” noului născut. Este necesar să iei în considerare toate detaliile, chiar și cele care ți se par banale, pentru că, vei vedea, oricât de bine pregătit vei fi, nașterea copilului tău tot te va lua prin surprindere cu ceva. Sfaturile celor din jur sunt binevenite, dar instinctul tău este adesea cel mai bun. Începe cu lucrurile basic, adică pătuț, cărucior, cădiță. Sunt elementele esențiale în primele luni de viață. Apoi nu uita de biberoane, necesare indiferent dacă alăptezi natural sau cu formulă. Hăinuțele sunt o parte importantă, iar acestea trebuie alese cu mare grijă. Este o misiune dificilă pentru că, de cele mai multe ori, mămicile au tendința de a cumpăra haine ce nu se potrivesc. Nu da banii pe articole vestimentare inutile, pentru că, vei vedea, cel mic va crește într-un ritm amețitor, neavând timp să poarte costumașele de prinț sau rochițele cu volane ce te-au făcut să îți dai bugetul peste cap. Pentru somnic, ai nevoie de salopete comode, din bumbac, care se îmbracă sau se dau jos ușor, fiind necesar să-l schimbi adesea. Lenjeriile de pat pentru cei mici sunt un alt subiect fierbinte, iar aici există dezbateri întregi despre cum să fie alese.

Din ce material alegi lenjeria de pat

Știm că sunt atâtea obiecte pentru nou-născuți care îți iau ochii, inclusiv lenjeriile de pat ce pot fi colorate, cu modele pe care nu ai cum să nu le adori. Însă trebuie să fii foarte atentă la materialul pe care îl au acestea. Bebe este fragil, iar pielea lui în special are nevoie de multă grijă, nefiind la fel de “tăbăcită” precum a noastră. Bumbacul este un material natural, recomandat de toată lumea, inclusiv de medicii pediatrii. Din bumbac a fost realizat o țesătură și mai fină pentru micuți, adică muselina. Este un textil rezistent, însă foarte fin, numai bun pentru pielea celor mici. Lenjerii de muselină, dar și scutece, vei găsi la magazinul Calaexclusive. Acest magazin, pornit ca o afacere între prieteni, oferă produse textile de foarte bună calitate, inclusiv piese personalizate. În ceea ce privește articolele pentru copii, Cala Exclusive este un brand conștient de importanța materialelor naturale pentru sănătatea celor mici, încercând să ofere nu doar piese conforme, ci și plăcute din punct de vedere estetic.

Poți să alegi și altceva?

Așa cum spuneam mai sus, piața este una extrem de bogată în oferte, mai ales când vine vorba de produse pentru copii. Totuși, trebuie să ai grijă pentru că, de multe ori, materialele care îți iau ochii la prima vedere sunt neconforme pentru cei mici. Poliesterul se află printre ele. Nu putem spune că țesăturile nu par minunate, perfecte pentru pătuțul unui copil, însă acestea nu lasă pielea să respire, fiind neindicate pentru micuți. Chiar și cele din bumbac, dacă nu au fost respectate niște standarde,

pot fi un pericol. Te sfătuim să faci următorul test: dacă ai cumpărat o lenjerie de bumbac, miroase-o înainte. Dacă simți un miros puternic, de vopsea chimică, atunci renunță la ea. De aceea, te sfătuim să alegi lenjeriile de la Cala Exclusive. Acestea nu sunt realizate prin folosirea coloranților sintetici, deci sunt sigure pentru bebeluși.

Piesele unei lenjerii pentru bebe

De obicei, o lenjerie pentru pătuțul unui copil nou-născut are trei piese: un cearceaf, o păturică, o pernuță. Cearceaful ar trebui să fie cu elastic, dar sunt în regulă și cele care nu au așa ceva. Unele seturi de lenjerii mai vin cu două extra piese, adică două apărătoare pentru marginile laterale ale pătuțului. Este recomandat să ai cât mai multe astfel de lenjerii pentru faptul că va fi nevoie să le schimbi destul de des. De la Cala Exclusive poți să comanzi lenjerii cu modele diferite, astfel încât să ai posibilitatea de a le înlocui de câte ori este necesar.

Dimensiuni recomandate

Nu orice mărime este bună! Pentru sănătatea, dar în special pentru siguranța noului născut, lenjeria de pat trebuie să fie de dimensiunea potrivită. O lenjerie prea mare se poate înfășura în jurul copilului când acesta începe să se miște, ceea ce îi poate pune chiar viața în pericol. Să nu mai spunem că o lenjerie de pat prea mică este cu adevărat inutilă. În orice caz, înainte de a face achiziția, trebuie să vezi care sunt dimensiunile saltelei. Paturile de bebeluși pot fi de diferite mărimi, așa că încearcă să iei un cearceaf de pat care să se potrivească.

De ce să comanzi de la Cala Exclusive

La acest magazin poți să-ți personalizezi piesele favorite dacă este necesar, comandând dimensiunea ideală de lenjerie de pat pentru cuibușorul puiului tău. Personalul, care are o experiență de ani de zile, te poate ajuta în ceea ce privește recomandările, astfel încât tu să cumperi exact ceea ce îi trebuie micuțului care abia a venit pe lume.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.