Rona Hartner, despre cruntul moment în care a fost diagnosticată cu cancer: ”Nu am știut că va fi atât de greu” Artista a dezvăluit de ce a fost dată afară din cabinetul medicului

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 27 nov 2023, 16:00

Rona Hartner la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

Sursa: Captură Kanal D

În luna iulie a acestui an, Rona Hartner a fost invitată în cadrul emisiunii ”40 de cuvinte cu Denise Rifai”, acolo unde a răspuns la întrebări legate de familie, de carieră, dar și despre cea mai cruntă perioadă din viața sa, lupta cu cancerul.

Rona Hartner s-a stins din viață pe data de 23 noiembrie 2023, într-un spital din Franța. În urmă cu doar câteva luni, îndrăgita artista povestea cu zâmbetul pe buze cum a reușit să învingă cancerul și cum nu și-a pierdut niciodată speranța.

Artista Rona Hartner a simțit că ceva nu este în regulă în corpul ei

Înainte de a fi diagnosticată cu cancer de colon, în anul 2019, artista simțea că ceva nu este în regulă în organism, motiv pentru care a vizitat mai mulți medici și a făcut mai

multe analize. În ciudat faptului că rezultatele erau bune, aceasta cerea de fiecare dată să fie repetate, ba chiar mai mult, aceasta povestea cum un medic a dat-o afară din cabinet în urma insistențelor sale.

Deși anul 2019 se anunța ca fiind unul fabulos pentru cariera sa, având peste 40 de spectacole în România și Franța. La îndemnul Duhovnicului său, Rona a repetat analizele, moment în care a aflat cruntul diagnostic, cancer de colon.

Artista s-a operat de urgență în România, iar tratamentul cu chimioterapie la urmat în Franța, un tratament extrem de agresiv care nu a avut chiar efectele sperate de către medici.

Citește și: Ultimul lucru pe care l-a cerut Rona Hartner, înainte să se stingă din viață: ''Nici prin gând nu-i trecea să moară! Ea a crezut tot timpul că va învinge cancerul"

Întrebată de Denise Rifai dacă a abandonat vreodată lupta cu cancerul, Rona Hartner a răspuns cu zâmbetul pe buze, dar cu o tristețe în privire.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Nu, dar nici nu am știut că va fi atât de greu. M-am închinat din momentul în care am aflat diagnosticul, am făcut o rugăciune în care am spus că abandonez voința mea voinței lui Dumnezeu. Dar în același timp am făcut ce mi s-a spus să fac”, mărturisea Rona Hartner, în cadrul emisiunii ” 40 de întrebări cu Denise Rifai ”.

Cum a luptat artista Rona Hartner cu cancerul

Persoană credincioasă, Rona Hartner și-a pus toate bazele în rugăciune și-n Dumnezeu, însă în același timp a urmat sfatul și tratamentul recomandat de medic. Artista a urmat un tratament cu citostatice extrem de puternice, însă în toată această perioadă nu a renunțat la cântat și la acțiunile sale umanitare.

Citește și: Cum au arătat ultimele secunde din viața Ronei Hartner ” Am văzut-o că a zâmbit și i s-a luminat fața” Ce se va întâmpla cu fiica artistei după înmormântare

Am făcut citostatice, cu toate că lumea îmi spunea să beau apă sfințită, nu am ascultat așa ceva. Nu am știut că va fi atât de greu cu citostaticele. Eu făceam în continuare multe acte umanitare, nu am vrut să mă opresc din proiecte. Am ajuns la spital pentru a-mi face doza de citostatice, iar în acel moment corpul meu a intrat într-o degringoladă. Se poate întâmpla în momentul în care chimioterapia este mult prea agresivă pentru ficat”, a mai dezvăluit artista Rona Hartner, referitor la acea perioadă.

Acela a fost momentul în care artista a fost la un pas de comă și momentul în care a simțit că poate este timpul să plece din această lume. Chiar și așa, artista a recunoscut că nu a abandonat niciodată lupta cu cancerul, însă nu a fost una ușoară.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.