Cătălin Cherecheș, prins în Germania! Acesta a fost interceptat de către polițiști în timp ce încerca să fugă într-o altă țară

Autor: Diana Ghita

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania

Sursa: Facebook Cătălin Cherecheș; Unsplash

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a fugit din România după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Cătălin Cherecheș a fost prins de către autoritățile germane în seara zilei de marți, 28 noiembrie 2023. Primarul din Baia Mare fusese dat în urmărire internațională de către Poliția Română.

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania

Conform detaliilor transmise de Poliția de Frontieră, primarul din Baia Mare a fugit din România săptămâna trecută, vineri, prin punctul de frontieră de la Petea.

Acesta a părăsit țara la ora 07:49, folosindu-se de cartea de identitate a unui presupus verișor.

Poliția din România a colaborat constant cu autoritățile din mai multe state, pentru a obține informații esențiale despre primarul fugar. Acestea au depus eforturi susținute pentru a-i da de urmă edilului, care, în cele din urmă, a fost localizat în Germania.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către

polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional
”, transmite Poliția Română.

Cătălin Cherecheș a încercat să fugă și din Germania, însă autoritățile bavareze și BKA i-au dat de urmă în timp util și l-au interceptat foarte rapid. Acesta circula cu aproximativ 200 de km/oră, îndreptându-se către o gară. Însă acesta nu știa că acolo era așteptat chiar de către poliție.

Citește și: Au fost prinși doi dintre presupușii criminali ai lui Adrian Kreiner! Aceștia urmează să fie extrădați din Regatul Unit

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Poliția Română a colaborat cu autoritățile mai multor state în prinderea lui Cherecheș

Pe lângă colaborarea cu autoritățile germane, în acest caz a fost implicată și poliția maghiară, italiană și austriacă, ajutând intens România în căutările primarului din Baia Mare.

„Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin.

De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale.

Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare ”, a scris ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, într-o postare pe Facebook.

Citește și: De ce boală suferea soția primarului din Argeș, care a fost găsită moartă în casă. Femeia și-ar fi pus capăt zilelor la doar 32 de ani