Pe ce dată intră pensiile în luna decembrie! Casa Națională de Pensii anunță că banii vor fi virați înainte de sărbători

Autor: Diana Ghita

Pensiile vor fi virate la termen în luna decembrie

Sursa: shutterstock; pexels

Având în vedere că urmează minivacanța cu ocazia Sfântului Andrei și a Zilei Naționale, personalul Casei Naționale de Pensii a făcut deja demersurile pentru plata pensiilor.

Astfel, românii își vor primi la timp pensiile, fie că sunt aduse de poștaș sau virate pe card. Banii vor intra în timp util, astfel încât oamenii să se poată pregăti pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Când intră pensiile românilor în decembrie

Pensiile vor începe să fie plătite de pe 4 decembrie, în acest fel banii vor ajunge la cetățeni până de sărbători.

Acest lucru este valabil pentru cei ce primesc pensiile prin poștă. Vârstnicii care primesc banii pe card vor putea beneficia de ei începând cu 12 decembrie.

„Cu sprijinul factorilor poștali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate. Reamintim că pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare, ziua de plată este 12 decembrie.”,

a anunțat Casa Națională de Pensii Publice.

Acest anunț vine în scopul de a-i asigura pe români că pensiile nu vor întârzia, în ciuda grevelor care au avut loc sau a sărbătorilor de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, în care angajații beneficiază de zile libere legale.

Citește și: Modificări importante în noua lege a pensiilor. Ce se întâmplă cu pensiile în anul 2024

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cu ce beneficii vine noua lege a pensiilor

„În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaților din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituții continuă iar plata pensiilor nu este pusă în pericol.

Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum și zilele libere de 2 și 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naționale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor și a celorlalte drepturi care se achită prin

casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie”, a mai transmis CNPP.

Anul 2024 le va aduce pensionarilor multiple avantaje, printre acestea se numără cele două majorări ale pensiilor, prima fiind aplicată de la 1 ianuarie 2024, iar cea de a doua de la 1 septembrie 2024.

Aceste măriri vor fi aduse de noua lege a pensiilor, care a fost promulgată astăzi de către președintele Klaus Iohannis.

Scopul ei principal este de a elimina inechitățile din sistemul public de pensii. Totodată, prin actul normativ se dorește acordarea unor pensii rezonabile românilor.

Citește și: Motivul pentru care pensiile și alocațiile ar putea întârzia chiar în preajma sărbătorilor. Ce se întâmplă la Casele de Pensii din țară