Aceasta e cea mai mare pensie din România! De cealaltă parte, peste 1 milion de români trăiesc cu pensia minimă

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 09 dec 2023, 16:41

Aceasta e cea mai mare pensie din România! De cealaltă parte, peste 1 milion de români trăiesc cu pensia minimă

Sursa: PixaBay

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a atras atenția asupra faptului că, în prezent, 1.200.000 de cetățeni români trăiesc cu pensia minimă.

În România, tot mai mulți pensionari trăiesc cu pensia minimă pe economie, iar traiul zilnic este din ce în ce mai dificil. 

La polul opus însă, unii seniori încasează o pensie uriașă.

Care este cea mai mare pensie din România

Cea mai mare pensie din România ajunge la 94.000 de lei lunar, echivalentul a 19.000 de euro. Și nu este singura pensie care ajunge la această sumă.

„Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe prime locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari. Tot peste 90.000, tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”,  a explicat ministrul Muncii.

Citește și: Apar noi reforme pentru recalcularea și majorarea pensiilor în 2024: Cum vor fi afectați aproape cinci milioane de pensionari de creșterea pensiei minime în România?

Ministrul Muncii subliniază că foarte mulţi români nu înţeleg cât de important e să aibă contribuţiile sociale plătite la bugetul de stat, deci să nu muncească „la negru”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Din păcate, nu vorbim suficient despre cât de important este ca în toată perioada de activitate să fie achitate pentru tine contribuţiile sociale. Din păcate, sunt foarte mulţi români care nu înţeleg cât de important este ca întreaga ta activitate să fie declarată, indiferent de domeniul în care lucrezi. Având munca declarată, vei avea apoi şi ceea ce meriţi de la statul român ”, a conchis Simona Bucura Oprescu.

Când primesc seniorii pensiile pe luna decembrie

Potrivit ministrului Muncii, seniorii vor primi pensiile până la data de 12 decembrie prin intermediul Poștei Române, în timp ce cei care își încasează pensiile prin card vor primi suma după această dată.

Citește și: Cine sunt românii care beneficiază de o nouă pensie în 2024? Aceștia vor primi mai mulți bani

„Din 4 decembrie suntem cu pensiile în plată. Factorii poştali, în perioada 4-12 decembrie, trebuie să le ducă pensionarilor pensiile care se plătesc prin Poşta Română. Aproape jumătate dintre pensionarii României îşi primesc pensiile prin Poşta Română, iar pensionarii să ştie că undeva din 20-20 şi ceva noiembrie colegii noştri au făcut viramentul către Poşta Română în aşa fel încât la începutul lunii decembrie deja factorii poştali să înceapă să le ducă pensiile românilor.

Cei care îşi primesc pensiile pe card trebuie să ştie că după 12 decembrie, ca de obicei, îşi vor primi pensiile pe card”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Cei care beneficiază de beneficii şi prestaţii sociale vor primi banii au primit deja banii în data de 8 decembrie.

„Românii care beneficiază prin colegii noştri de la AJPIS de beneficii şi prestaţii sociale, alocaţii pentru copii, indemnizaţii şi aşa mai departe, toate drepturile pe care românii le au ca măsuri de la statul român de natura beneficiilor şi prestaţiilor sociale, acestea vor fi plătite ca şi până acum, începând cu data de 8 decembrie şi nu au niciun motiv de îngrijorare. Banii vor veni la timp”, a transmis Simona Bucura Oprescu.