Nu știi ce jocuri de societate să mai folosești la o întâlnire între prieteni? Iată 5 sugestii de jocuri apreciate de tineri

Author: Ana Filip
Actualizat: 12 dec 2023, 12:25

Odată cu înaintarea în vârstă, adesea suntem acaparați de responsabilitățile vieții de adult și rar găsim câteva momente de relaxare în care să ne bucurăm de momentele petrecute alături de prieteni. Pe lângă faptul că este dificil să programezi o întâlnire cu mai multe persoane deoarece trebuie să țineți cont de programul fiecăreia, odată ce reușiți să stabiliți un interval liber de comun acord și vă întâlniți, următoarea problemă constă în întrebarea: Ce activități puteți face?

Dacă este vorba de o întâlnire amicală între prieteni pe care nu i-ai mai văzut de mult timp, este timpul să strângeți rândurile și să vă creați amintiri noi împreună. Pentru o seară de neuitat, intră pe altex.ro pentru a descoperi cele mai captivante jocuri de societate, care vă vor distra indiferent dacă sunteți fani ai jocurilor de strategie sau a celor comice.

Iată 5 jocuri de societate pe care să le folosești la o întâlnire cu prietenii

1. Catan

La acest joc de societate, jucătorii își construiesc așezări și dezvoltă teritorii pe o insulă fictivă. Prin negociere și gestionarea resurselor, jucătorii își extind teritoriile și încearcă să obțină puncte pentru a câștiga. Se colectează resurse (lemn, cărămidă, grâu, lână și minereu) pentru a construi drumuri și așezări, iar elementele pot fi negociate cu alți jucători.

2. Activity

Acesta trebuie jucat în echipă și presupune desenarea, mimarea și descriere unor cuvinte sau expresii, astfel încât echipa să ghicească într-un timp limitat. Scopul jocului este ca echipa să ghicească cât mai multe cuvinte într-un timp prestabilit. Jucătorii trebuie să dea dovadă de rapiditate și creativitate în comunicare și să folosească diverse metode pentru a transmite cu succes cuvintele.

3. Dixit

Dixit este un joc de societate în care fiecare jucător are la dispoziție câteva cărți cu ilustrații unice. Un jucător alege o carte și spune un indiciu legat de acea carte, iar apoi ceilalți jucători aleg o carte din mâna lor, care se potrivește cu indiciul dat. Ulterior, cărțile sunt amestecate și expuse, iar jucătorii trebuie să își dea seama care dintre cărți aparține jucătorului inițial.

4. Card against humanity

Acest joc foarte cunoscut când vine vorba de boardgames, este bazat pe umor negru, iar jucătorii trebuie să completeze diferite fraze folosind cărți cu expresii  sau cuvinte amuzante, iar jucătorul care a citit cartea inițială decide care alegere este mai amuzantă sau potrivită.

5. Saboteur

Saboteur se bazează pe strategie, în care jucătorii își asumă roluri de mineri căutând aur într-o mină. Totuși, unii sunt sabotori și încearcă să împiedice găsirea aurului. Scopul principal este ca jucătorii să își atingă obiectivul secret: fie să devină sabotori și să împiedice construirea unei căi ferate, fie să construiască atent căile ferate pentru a ajunge la comoară. Jucătorii trebuie să colaboreze și să concureze pentru a-și atinge obiectivele, folosind tactici precum distrugerea căilor ferate sau repararea lor. 

În concluzie, jocurile de societate sunt perfecte pentru a vă aduce împreună și a vă testa abilitățile de comunicare, negociere și strategie. Indiferent de ocazie sau motivul de sărbătoare, aceste petreceri vă vor întâlni legăturile de prietenie.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.