Un val de aer cald s-a abătut peste Europa: Regiunea în care se înregistrează 30 de grade în decembrie 2023

Autor: Bianca Vidoi

Cu 11 zile înainte de Crăciun, în această regiune s-au înregistrat 30 de grade Celsius

Sursa: Unsplash

Deși în țara noastră temperaturile sunt tot mai scăzute, există și țări din Europa unde temperaturile ajung la 30 de grade Celsius, înainte de Crăciun.

Mai sunt 11 zile până la Crăciun, iar deși românii se îmbracă cu cele mai groase articole de îmbrăcăminte pentru a se adapta temperaturilor scăzute, există și persoane din Europa ce își scot din dulap hainele de vară. Iată asupra căror țări s-a abătut valul de căldură și unde se înregistrează valori ce depășesc 30 de grade Celsius.

Temperaturi ce ajung la 30 de grade cu 11 zile înainte de Crăciun

În România, temperaturile sunt tot mai scăzute, iar oamenii încearcă să își pregătească hainele groase pentru a nu resimți frigul, însă în multe țări din Europa, temperaturile ajung la 30 de grade Celsius, cu doar câteva zile înainte de Crăciun. Locuitorii Spaniei se bucură de temperaturi ce aduc aminte de zilele de vară, în Valencia înregistrându-se până la 27,3 grade Celsius.

Temperatura înregistrată în Valencia de 27,3 grade Celsius este cu două grade peste ultima valoare maximă ce a fost înregistrată în anul 2003.

Valencia nu este singurul oraș important din Spania ce a înregistrat temperaturi asemănătoare cu cele din timpul verii, cu doar câteva zile înainte de celebrarea Crăciunului, astfel în Malaga au fost 28,8 grade Celsius, în timp ce în Almeria s-au înregistrat temperaturi ce au ajuns la 30 de grade Celsius.

Citește și: Schimbări drastice de temperatură în București: Modificările anunțate de Accuweather pentru prognoza meteo

Mercurul din termometru a atins valori îngrijorătoare și în Franța, unde au fost înregistrate noi valori record pentru luna decembrie. La Cannes au putut fi resimțite 24 de grade Celsius, în timp ce în Nisa oamenii s-au putut bucura de 19 grade Celsius. Acest val de căldură ce s-a abătut peste Europa a ridicat mai multe motive de îngrijorări pentru hotelieri, deoarece stratul de zăpadă din zonele montane este pe jumătate topit, iar sezonul de schi a fost nevoit să fie amânat, potrivit antena3.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La ce vreme ne putem aștepta de Crăciun și de Revelion?

Deși temperaturile din termometre sunt mici, această iarnă este considerată una dintre cele mai blânde din ultimii ani, meteorologii declarând că valorile pe care românii le vor resimți de Crăciun și de Revelion vor fi peste cele normale pentru această perioadă a anului. Prognoza meteo prezentată pentru perioada 25 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024 a fost publicată de către Administrația Națională de Meteorologie.

Temperaturile ce vor fi resimțite de români în perioada dintre Crăciun și Revelion vor fi peste valorile normale pentru această perioadă a anului, în special în zona de nord-est. Regimul pluviometric va fi unul normal pentru acest interval, însă este posibil ca acesta să fie ușor excedent în regiunile nord-vestice și ușor deficitară în regiunile extracarpatice. 

"În ansamblul perioadei care urmează până la sfârșitul acestui an așteptăm ca vremea să aibă variații de trei-patru zile, dar, per ansamblu, din punct de vedere termic, l-am putea situa peste normalul termic al lunii decembrie.

Citește și: Ciclonul polar care lovește România în următoarele zile: Ploi, ninsori și frig anunțate de reprezentanții ANM

De cealaltă parte, din punct de vedere al precipitațiilor, s-ar putea ca episodul cel mai important să fie cel pe care îl vom traversa pe parcursul nopții care urmează și mâine.

O să fac o mică paranteză aici și voi spune că ne așteptăm să plouă, pe fondul încălzirii pe care o avem de astăzi, pe partea de vest și de nord-vest a teritoriului. Va fi un cod galben în vigoare din această noapte, de la ora 2:00, până mâine dimineață la ora 10:00. Ploaia aceasta va fi și în zona montană și va contribui la topirea rapidă a stratului de zăpadă", a explicat Florinela Georgescu, directorul executiv ANM.