Lufthansa cere despăgubiri de la activiștii pentru climă! Cine va castiga?

Autor: Bogdan Frațilă

Potrivit unui articol de ziar, Eurowings cere daune de la activiștii "Last Generation" în numele tuturor filialelor Lufthansa.

Sursa: PixaBay

Potrivit unui articol de ziar, Eurowings cere daune de la activiștii "Last Generation" în numele tuturor filialelor Lufthansa.

Potrivit unui articol de ziar, Eurowings cere daune de la activiștii "Last Generation" în numele tuturor filialelor Lufthansa. Ministrul Transporturilor, Wissing, și-a anunțat intenția de a înăspri legea privind securitatea aviației. Potrivit unui articol de presă, compania aeriană Eurowings cere daune în valoare totală de 740.000 de euro de la "Ultima Generație" în numele tuturor filialelor Lufthansa. Motivul este reprezentat de acțiunile de blocaj ale activiștilor pe mai multe aeroporturi germane, iar unii dintre acuzați au primit deja cereri de plată, relatează Bild am Sonntag.

Ministrul Transporturilor, Volker Wissing, a anunțat în ziar că, având în vedere incidentele, dorește să militeze pentru o înăsprire a Legii privind securitatea aviației. În acest sens, el s-a declarat de acord cu ministrul justiției, Marco Buschmann: "Blocajele aeroporturilor cu scopul de a perturba operațiunile de acolo depășesc cu mult limitele unui protest legitim. Nici acestea nu sunt infracțiuni minore", a continuat Wissing în Bild am Sonntag. Ar trebui să se introducă cât mai curând sancțiuni mai severe.

Aeroporturi blocate

Activiștii din "Ultima Generație" au blocat aeroporturile din Berlin, Hamburg și Düsseldorf. Potrivit acestuia, 57 de zboruri ale grupului Lufthansa, cu 8.500 de pasageri, au fost afectate de o acțiune de protest numai la Hamburg, pe 13 iulie. Lufthansa cere daune de 400.000 de euro pentru acest lucru. Zece inculpați au primit scrisori de cerere de plată. De asemenea, Lufthansa cere despăgubiri pentru acțiunile de protest desfășurate în aceeași zi pe aeroportul din Düsseldorf, cu 24 de zboruri afectate- precum și pentru o acțiune din noiembrie 2022 pe

aeroportul Berlin-Brandenburg din capitală, cu 35 de zboruri afectate. Pentru acțiunea de la Düsseldorf, sunt în joc daune de 220.000 de euro. Pentru protestul din Berlin, șase inculpați ar fi primit deja cereri de plată în valoare totală de 120.000 de euro.

Situatie

Potrivit Agenției Europene de Mediu, călătoria pe calea ferată reprezintă 14 grame de emisii de CO2 pe pasager-milă.

Călătoria cu avionul generează 285 de grame pe aceeași distanță.

Aceasta nu a fost nici prima, nici ultima dată când grupul a perturbat aeroporturile germane. În februarie 2022, activiștii au blocat drumurile care duc la cele mai mari trei aeroporturi din Germania- Frankfurt, Munchen și Berlin.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Iar în iulie 2023, avioanele au fost întârziate și deviate la Hamburg și Düsseldorf după ce protestatarii au blocat accesul la pistele de aterizare în timpul perioadei aglomerate a vacanței școlare.

Aceștia au amenințat că vor acționa în judecată dacă plata nu va fi făcută până la jumătatea lunii octombrie, potrivit ziarului german Bild.

În timpul protestului de pe aeroportul din Berlin din noiembrie, 10 zboruri ale grupului Lufthansa au fost anulate și peste 20 au avut întârzieri.

"Eurowings va cere daune materiale pentru companiile aeriene ale grupului Lufthansa care au fost cauzate de acțiunile activiștilor de pe aeroporturile din Berlin, Düsseldorf și Hamburg", a declarat un purtător de cuvânt al grupului Lufthansa într-o declarație transmisă Euronews Green.

Citește și: UE nu vrea controale medicale obligatorii

Citește și: Permis de conducere bun de lux? Care e situatia in Germania?

Citește și: Primele imagini cu afaceristul Călin Donca în libertate. Cum a reacționat milionarul în momentul în care și-a revăzut soția: ”Căutăm bucurii în lucruri tot mai scumpe”