Aplicațiile anticipate de la Harvard scad cu 17%, ajungând la minimul ultimilor patru ani

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 17 dec 2023, 11:10

Colegiul Harvard a acceptat 692 de studenți pentru promoția 2028 dintr-un total de 7.921 de candidați. Rata de acceptare a fost de 8,7%

Sursa: PixaBay

Colegiul Harvard a acceptat 692 de studenți pentru promoția 2028 dintr-un total de 7.921 de candidați. Rata de acceptare a fost de 8,7%

Solicitările timpurii la Harvard au scăzut cu 17%, ajungând la minimul ultimilor patru ani, potrivit cifrelor publicate joi.

Colegiul Harvard a acceptat 692 de studenți pentru promoția 2028 dintr-un total de 7.921 de candidați. Rata de acceptare a fost de 8,7%, în creștere față de 7,6% anul trecut.

Solicitanții de admitere timpurie la Harvard au înregistrat un vârf de peste 10.000 în 2020, în timpul pandemiei Covid-19, dar de atunci au scăzut.

Cea mai recentă scădere a cererilor de înscriere timpurie pentru studii universitare de licență la Harvard College vine într-o perioadă tumultoasă la Harvard și la școlile de elită în general, în special pe fondul unor critici acerbe privind modul în care au gestionat antisemitismul în campus.

Promoția 2028 marchează, de asemenea, primul ciclu de admitere după ce Curtea Supremă a SUA a eliminat acțiunea afirmativă în facultate, hotărând că programele de admitere de la Harvard și Universitatea din Carolina de Nord sunt neconstituționale.

Nu este clar în ce măsură aceste probleme au contribuit la declin.

O schimbare de trend?

Cererile de admitere timpurie la unii dintre colegii de la Harvard au crescut. Cererile de admitere timpurie la Yale au crescut ușor, iar rata de acceptare a scăzut, se pare, la minimele ultimelor două decenii. La Duke s-a înregistrat un număr record de cereri de admitere timpurie, în timp ce la Columbia cererile au crescut pentru prima dată în ultimii trei ani.

Chiar și Universitatea din Pennsylvania, unde acuzațiile de antisemitism au fost în centrul atenției timp de luni de zile, a înregistrat o creștere a cererilor de admitere timpurie, potrivit The Daily Pennsylvanian.

Reprezentanții Harvard nu au fost disponibili imediat pentru un comentariu.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Data limită pentru admiterea timpurie la Harvard a fost 1 noiembrie.

Controverse

Harvard s-a confruntat cu critici- chiar și din partea propriului consiliu de administrație- pentru că inițial nu a condamnat fără echivoc atacul terorist din 7 octombrie de la Hamas. Oficialii școlii au fost, de asemenea, sub tirul criticilor pentru modul în care au răspuns la o scrisoare semnată de o coaliție de grupuri studențești care a acuzat exclusiv Israelul pentru atacurile teroriste.

Mai recent, președinta Harvard, Claudine Gay, a fost chemată să demisioneze în urma unei mărturii în fața Congresului, în care a dat un răspuns greșit la întrebarea dacă apelurile la genocidul evreilor ar încălca regulile universității. Ulterior, Gay și-a cerut scuze pentru mărturia dezastruoasă.

Aly Beaumont, proprietara serviciului de pregătire universitară Admissions Village, a declarat pentru CNN că doi studenți de top au renunțat la Harvard de pe lista lor de înscrieri pentru o decizie obișnuită după modul în care școala a gestionat evenimentele din campus după 7 octombrie.

O altă studentă care a aplicat la UPenn prin decizie anticipată a luat în considerare posibilitatea de a-și retrage cererea de la școala din Ivy League, dar s-a răzgândit după ce președintele Liz Magill a demisionat, a spus Beaumont. Studenta a fost acceptată în runda de decizie timpurie a școlii.

Satul de admitere al lui Beaumont consiliază 51 de seniori, dintre care jumătate au avut scoruri SAT de peste 1500, a spus ea.

Consiliul de conducere al Harvard a anunțat marți că a decis să o mențină pe Gay în funcție, oferindu-i sprijinul său unanim.

Citește și: Permis de conducere bun de lux? Care e situatia in Germania?

Citește și: De Ce Persoanele Anti-Vaccinare se Înșală?

Citește și: UE nu vrea controale medicale obligatorii