Românii ce îi poartă numele acestui sfânt își celebrează onomastica la data de 27 decembrie 2023, potrivit calendarului ortodox

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 26 dec 2023, 16:00

Sărbătoare roșie la data de 27 decembrie 2023

Sursa: ziarullumina.ro

Sărbătoare pe 27 decembrie, atunci când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Arhidiacon Ștefan, trecut cu o cruce roșie în calendarul ortodox.

Calendar ortodox 27 decembrie 2023, data la care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Apostol și Arhidiacon Ștefan, zi trecută alături de o cruce roșie în calendarul ortodox.

Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 27 decembrie pentru a scăpa de orice necaz!

Calendar ortodox 27 decembrie 2023

Sărbătoare 27 decembrie. Sfântul Apostol și Arhidiacon Ștefan este sărbătorit în fiecare an pe data de 27 decembrie în calendarul ortodox

Sfântul Apostol și Arhidiacon Ștefan a fost născut într-un neam iudeu și se crede că acesta a urmat cursurile la școala rabinică, una dintre cele mai importante și prestigioase școli, la care se spune că a mers și Sfântul Apostol Pavel. Sfântul Ștefan a fost întotdeauna atras de această parte religioasă și de Dumnezeu, iar în ajutor i-au venit întotdeauna calitățile pe care tot mai puțini oameni le aveau la vremea respectivă, precum bunătatea, sinceritatea sau sensibilitatea.

Nu exista situație în care ceea ce spunea să nu se întâmple, fiind astfel considerat și un om de încredere.

Se crede că acesta L-a cunoscut pe Mântuitorul Iisus Hristos și cele mai puternice învățări pe care le-a avut în viața sa le-a trăit în perioada în care stătea alături de acesta, urmând să meargă la școala apostolilor. Sfântul Ștefan a luat parte de o multitudine de evenimente importante în religie, precum Învierea Domnului Iisus Hristos. 

Citește și: Ce să dăruiești pe 27 decembrie pentru a avea parte de sănătate și pentru sporul casei. Tradiția care se respectă în a treia zi de Crăciun, de Sfântul Ștefan

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Alături de ceilalți apostoli, Sfântul Ștefan îl pomenea adesea pe Mântuitor referindu-se la El așa cum o făceau și prorocii, Hristos Cel înviat din morți. Sfinții Apostoli au decis după un timp ca Sfântul Ștefan ca acesta să devină primul dintre diaconi.  Din momentul în care acesta a fost pus în această funcție distinsă, oamenii au început să zică despre Mântuitor că este profet sau chiar înșelător, moment în care Sfântul Ștefan fost acuzat fals de blasfemie contra lui Moise și a lui Dumnezeu.

Cuvintele pe care Sfântul Ștefan le-a rostit nu a făcut decât să îi enerveze pe cei prezenți la judecata sa, decizând astfel ca acesta să fie omorât. Acesta a fost adus în fața mulțimii, în timp ce erau aruncate pietre înspre el, murind de la acestea, potrivit pravila.ro.

Sărbătoare 27 decembrie

Canon de rugăciune către Sfântul Apostol și Arhidiacon Ștefan, sărbătorit pe 27 decembrie în calendarul creștin

“Sfinte mare mucenice al lui Hristos Ştefane, cel ce ai preaslăvit pe Dumnezeu în trupul tău de mucenic, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinşi de ispite şi de nevoi, ci te roagă Preamilostivului Dumnezeu ca să împace lumea aceasta şi să depărteze de la noi pe tot vrăjmaşul pornit asupra noastră, pentru păcatele noastre.  

Roagă-te pentru noi, sfinte al lui Dumnezeu, cu aceeaşi căldură cu care te-ai rugat pentru ucigaşii tăi! Roagă-te să depărteze de la noi tot păcatul, ispita, necredinţa, necazul, boala şi mustrarea Lui cea dreaptă şi să ne apere pe noi, poporul Său. 

Ca prin rugăciunile tale fiind mântuiţi, să lăudăm nespusa bunătate a lui Dumnezeu în vecii vecilor. Amin!”