Învață-ți copiii cum să îi scrie o scrisoare lui Moș Crăciun

Autor: Bianca Vidoi

Iată secretele unei scrisori perfecte pentru Moș Crăciun

Sursa: Unsplash

Crăciunul reprezintă perioada ideală pentru a petrece mai mult timp alături de copilul vostru, făcând diferite activități specifice sezonului plin de sărbători.

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar cei mici îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Crăciun pentru a le aduce cele mai alese daruri, însă acest lucru nu poate fi realizat dacă aceștia nu îi scriu bărbosului o scrisoare în care să treacă toate darurile pe care și le doresc. Aceasta este o activitate pe care cei mici o pot face alături de părinții lor pentru a îi învăța toate secretele din spatele unei scrisori perfecte pentru Moș Crăciun.

Secretele unei scrisori perfecte pentru Moș Crăciun

Momentul în care copiii se vor trezi pentru a găsi cadourile lăsate de Moș Crăciun sub brad se apropie, însă există și copilași ce nu și-au făcut însă scrisoarea pentru Moș Crăciun, astfel acesta încă nu a știut ce să le ia pentru dimineața de Crăciun. Această ocazie specială este perfectă pentru ca părinții să petreacă mai mult timp alături de cei mici, învățându-i toate secretele unei scrisori perfecte pentru Moș Crăciun.

Fiecare scrisoare pentru bărbosul ce lasă cadouri în noaptea dintre 24 spre 25 decembrie trebuie să înceapă cu „Dragă Moșule”, după care fiecare copil trebuie să se prezinte în fața acestuia, spunând câteva detalii de bază, precum numele, vârsta, dar și care au fost lucrurile bune pe care le-au făcut pe parcursul anului. Este important ca cei mici să își asume și momentele în care nu au ascultat de părinți deoarece Moș Crăciun vede tot și își notează întotdeauna ceea ce nu este bine, astfel acesta o să aprecieze sinceritatea de care dau dovadă cei mici.

Citește și: Legenda lui Moș Crăciun: Povestea celui care le aduce cadouri copiilor în noaptea de Ajun

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În partea de final a scrisorii trebuie ca cei mici să noteze ce anume și-ar dori să primească din partea lui Moș Crăciun, iar dacă aveți câteva mici cadouri și pentru membrii familiei, le puteți trece în această scrisoare. Este foarte important ca la finalul scrisorii să îi spui gândurile tale bune și să îi mulțumești pentru toți anii în care a venit cu daruri alese.

Orice scrisoare are nevoie de un plic, chiar și scrisoarea pentru Moș Crăciun, iar de pe plic nu trebuie să lipsească numele expeditorului, numele destinatarului, adresa copilului și adresa lui Moș

Crăciun, mai exact Cercul Polar Arctic.

Cum le dovedim celor mici că Moș Crăciun chiar există?

Majoritatea copiilor încep să aibă tot mai multe întrebări legate de Moș Crăciun, astfel încep ca aceștia să dezvolte situații tot mai creative, prin care se îndoiesc de existența acestuia. Dacă scrisoarea către Moș Crăciun nu este suficient de convingătoare pentru cei mici, atunci puteți încerca și alte metode pentru a îl face pe acesta să creadă în bărbosul ce lasă cadouri în dimineața zilei de 25 decembrie.

Filmele de Crăciun în care bărbosul să existe pot să îl ajute pe cel mic să creadă în existența acestuia, însă dacă nu este convins, Moș Crăciun îl poate contacta telefonic pe cel mic pentru ca acesta să realizeze că este o persoană în spatele acestui personaj, nu doar o poveste pe care părinții au inventat-o de-a lungul anilor. 

Există și varianta de a închiria sau cumpăra un costum de Moș Crăciun în care o persoană pe care copilul vostru să nu o cunoască foarte bine, astfel încât să nu își dea seama de costum. Acest Moș Crăciun o să bată la ușă și o să îi spună copilului câteva detalii pe care doar părinții ar putea să le știe, urmând să plece, spunându-i să fie cuminte pentru că noaptea cadourilor se apropie repede.