Pe ce dată se sărbătorește Sf. Iuliana 2023 în calendarul ortodox? Mesaje și urări cu ”La mulți ani” pentru cei care își serbează onomastica

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 19 dec 2023, 12:14

Viata Sfintei Iuliana - mesaje și urări pentru această zi, de 21 decembrie.

Sursa: crestinortodox.ro

Povestea impresionantă a Sfintei Iuliana, care este celebrată pe data de 21 decembrie de către creștinii ortodocși.

Sfânta Iuliana, sărbătorită pe 21 decembrie, este o figură remarcabilă a creștinismului, martirizată pentru credința sa într-o perioadă în care creștinismul era suprimat. Viața ei exemplară și curajul de a-și apăra credința au lăsat o amprentă profundă în istoria creștină. Descoperă povestea emoționantă a Sfintei Iuliana și semnificația sărbătorii sale.

Viața Sfintei Iuliana

Sfânta Iuliana a trăit la sfârșitul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea.

Fiica unor părinți bogați, Iuliana a fost logodită cu Eleusie, un senator păgân. Cu toate acestea, tânăra a refuzat să se căsătorească cu el, argumentând că nu împărtășește credința sa în creștinism. Această hotărâre a adus-o în fața unei alegeri dificile, iar tatăl fetei a decis să o predea în mâinile lui Eleusie pentru a fi judecată și pedepsită.

Potrivit crestinortodox.ro, Iuliana a suferit persecuții cumplite din cauza refuzului său de a se închina idolilor păgâni.

A fost spânzurată de păr, i s-au ars părți ale trupului cu fier înroșit și a fost chiar aruncată într-un cuptor încins, dar a ieșit nevătămată, demonstrându-și puterea divină. Urmărind acest miracol, 500 de bărbați și 130 de femei au renunțat la credința păgână. Toți aceștia au fost, din porunca lui Eleusie, uciși, alături de Iuliana, care avea doar 18 ani.

Citește și: Rugăciunea pentru mântuirea de patima beției pentru data de 19 decembrie 2023, potrivit calendarului ortodox

Într-o noapte, în timp ce Iuliana se ruga, diavolul i s-a arătat sub chipul unui înger de lumină și i-a dezvăluit chinurile pe care urma să le sufere dacă nu se lepăda de credința creștină. Tentația i-a fost prezentată sub forma aducerii de jertfe idolilor pentru a-și salva viața. Cu toate acestea, Iuliana, înțelegând pericolul, s-a rugat fervent către Dumnezeu să-i descopere adevărata identitate a ispititorului. Prin puterea Domnului, diavolul a mărturisit singur cine este, iar Sfânta Iuliana, cu o putere miraculoasă, l-a legat și l-a pedepsit până dimineața, când a fost din nou supusă chinurilor.

Ocrotitoarea mamelor și semnificația Sfintei Iuliana

Sfânta Iuliana este venerată ca ocrotitoare a mamelor care nasc. Numele ei este adesea invocat în timpul nașterilor și în timpul diverselor boli. În icoane, este adesea reprezentată ca o persoană care reușește să prindă în lanțuri un diavol înaripat, simbolizând puterea ei asupra răului. De asemenea, este zugrăvită suportând diverse torturi în lupta ei împotriva diavolilor, reflectând curajul și hotărârea ei de a rămâne credincioasă în fața persecuției.

Mesaje și urări de Sfânta Iuliana

La Mulți Ani, Sfânta Iuliana! Fie ca această zi să-ți aducă bucurie și liniște în suflet. La mulți ani plini de lumina divină și binecuvântare!

Cu ocazia zilei tale speciale, îți trimitem cele mai sincere urări de la mulți ani! Fie ca Sfânta Iuliana să-ți aducă sănătate, fericire și împliniri în fiecare zi a vieții tale.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La mulți ani, draga Iuliana! În această zi minunată, să fii înconjurată de iubirea familiei și de bucuriile pe care le aduce credința în sufletul tău.

Sărbătorim viața ta și binecuvântările pe care le aduci în jurul tău. La mulți ani, Sfânta Iuliana!

Citește și: Ajunul Crăciunului 2023: Ce nu este bine să faci pe 24 decembrie? Tradiții și obiceiuri

Cu ocazia zilei tale de nume, îți dorim un an plin de reușite și realizări! La Mulți Ani, Iuliana!

La Mulți Ani cu sănătate, iubire și bucurii neîncetate, draga Iuliana! Să răspândești lumina credinței în fiecare colț al vieții tale.

În această zi de sărbătoare, fie ca binecuvântările Sfintei Iuliana să-ți lumineze calea. La Mulți Ani!

La Mulți Ani, Sfânta Iuliana! Sperăm ca viața ta să fie plină de curaj și putere, asemenea curajului de care a dat dovadă Sfânta Iuliana în fața ispitelor.

În această zi de sărbătoare, să ai parte de curajul Sfintei Iuliana în fața oricăror încercări. La Mulți Ani!

Cu prilejul zilei tale, Iuliana, îți dorim o viață plină de realizări și momente de neuitat. La Mulți Ani!

La Mulți Ani, draga Iuliana! Să descoperi mereu frumusețea și sensul profund al vieții în fiecare zi.