Începe tipărirea noilor taloane de pensii! Cum vor arăta veniturile seniorilor din ianuarie 2024

Autor: Lavinia Medrea

Începe tipărirea noilor taloane de pensii

Sursa: Facebook Daniel Baciu

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, a anunțat că duminică va începe procesul de tipărire al noilor taloane de pensii.

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a anunțat că duminică va începe procesul de tipărire al taloanelor de pensii pentru luna ianuarie 2024.

Începe tipărirea noilor taloane de pensii

Noile taloane de pensii vor aduce schimbări radicale în sistem. Punctul de pensie se majorează de  la 1.785 de lei la 2.032 de lei, iar indemnizația socială crește de la 1.125

de lei la 1.281 de lei. 

Citește și: Cum arată noile cupoane de pensie ale românilor: "Se întâmplă chiar acum” Anunțul făcut de ministerul Muncii

„Începând de duminică se tipăresc taloanele de pensii aferente lunii ianuarie 2024 care includ creșterea valorii punctului de pensie de la 1.785 lei la 2.032 lei și creșterea indemnizației sociale de la 1.125 lei la 1.281

lei.

Suntem în grafic datorită eforturilor făcute de către colegii mei de la Casa Națională de Pensii Publice pentru a finaliza acest proces de tipărire, în această săptămână a taloanelor, ca ulterior să fie predate către CN Poșta Română, astfel încât, începând cu data de 3 ianuarie 2024 beneficiarii noștri să primească pensiile majorate.

Vreau să dau asigurări tuturor pensionarilor că există fondurile necesare în bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024 atât pentru majorarea cu 13,8% din ianuarie, cât și pentru recalcularea prevăzută de noua lege a pensiilor pentru

luna septembrie.

Citește și: Cum vor fi calculate pensiile în anul 2024: ”Nicio pensie nu va scădea” Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vă doresc tuturor sărbători fericite și liniștite!”, este mesajul transmis de Daniel Baciu, pe pagina sa oficială de Facebook.

Ministerul Muncii a dat asigurări, de asemenea, că românii vor primi pensii mai mari din ianuarie 2024.

„Cupoanele de pensie, cu majorarea de 13,8% se tipăresc începând din această dimineață. Colegii din Casa Națională de Pensii sunt pe poziții.

Din ianuarie, pensionarii vor primi banii prin mandat poștal sau pe carduri”, au transmis aceștia, pe Facebook. 

Data la care intră pensiile pe carduri în ianuarie 2024

Tipărirea noilor taloane de pensii începe, iar seniorii sunt nerăbdători să-și primească veniturile aferente lunii ianuarie 2024.

Deși s-a promis o creștere de 13,8%, majorarea nu va fi resimțită din ianuarie 2024 ci din septembrie 2024, când are loc recalcularea pensiilor. 

În ciuda îngrijorării pensionarilor că nu-și vor primi pensiile la începutul lunii ianuarie 2024, respectiv după 1- 2 ianuarie din cauza liberelor legale, Simona Bucura-Oprescu, ministra Muncii, le-a promis seniorilor că banii vor intra pe carduri pe 3 ianuarie 2024, chiar dacă primele două zile sunt libere.