ANM a publicat previziunile meteorologice pentru Crăciun și Revelion, indicând că temperaturile vor fi mai înalte decât cele obișnuite pentru această perioadă conform prognozei meteorologice.
Meteorologii au emis o avertizare cod galben și portocaliu de vânt
Astăzi, meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt valabilă de pe 24 decembrie, de la ora 10:00 până la 24 decembrie, ora 22:00.
Citește și: Un ciclon polar lovește România! Fenomenul va afecta drastic întreaga țară, până de Crăciun
În intervalul 24 decembrie, de la ora 22:00 până la 25 decembrie, ora 22:00, este în vigoare un cod galben de vânt pentru Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și nord-vestul Moldovei, cu viteze între 55 și 65 km/h. La munte, se așteaptă rafale de 70-80 km/h și chiar 90-110 km/h în zonele înalte.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
În regiunile înalte ale Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1500 de metri, s-a instituit un cod portocaliu pentru viscol puternic, în intervalul 24 decembrie, de la ora 10:00 până la 24 decembrie, ora 20:00. Se prognozează că vântul va atinge viteze care vor depăși 110-120 km/h, iar vizibilitatea va fi extrem de redusă din cauza zăpezii troienite.
Cum va fi vremea în prima zi de Crăciun
Specialiștii în meteorologie prevăd că în timpul Crăciunului nu va ninge, iar temperaturile vor fi blânde, inclusiv în regiunea de nord-est a României. Agenția Națională de Meteorologie subliniază că vremea se va încălzi în perioada Crăciunului și Revelionului.
În prima parte a săptămânii viitoare, conform Agenției Naționale de Meteorologie, se preconizează că vom experimenta temperaturi maxime de aproximativ 14 grade Celsius, valori ce depășesc nivelul obișnuit așteptat pentru acest interval de timp.
Citește și: Vom avea 15 grade de Crăciun! Prognoza meteo pentru București și marile orașe
„În orele următoare, exceptând vântul de pe litoral, vremea este destul de liniștită. Este adevărat ceva mai mulți nori în partea de sud a țării. În rest se vede soarele. Va rămâne această vreme stabilă până spre mijlocul săptămânii viitoare, ceea ce înseamnă că fenomenele de interes vor fi doar ceața, poate nebulozitatea joasă și aceasta cu precădere la începutul zilelor și din nou pe parcursul nopții, poate izolat aceasta să fie asociată cu burniță iar dacă apare pe parcursul nopții, atunci când temperaturile vor fi negative, nu este exclus ca burnița să formeze polei”, a spus meteorologul ANM, Meda Andrei, potrivit Adevărul.ro.
Zilele acestea, temperaturile vor fi în general cuprinse între 2 și 6-7 grade, iar săptămâna viitoare este așteptată o creștere semnificativă a acestora.