Vești bune pentru românii cu venituri limitate. Guvernanții anu anunțat faptul că aceștia vor avea parte de sprijin financiar pentru procurarea repartitoarelor de căldură, având ca scop principal diminuarea costurilor asociate încălzirii locuințelor.
Românii cu venituri reduse vor primi mai mulți bani în anul 2024
În cadrul inițiativei guvernamentale, un element crucial constă în acordarea sprijinului financiar pentru persoanele care decid să instaleze repartitoare de căldură.
Important de menționat este și o altă acțiune notabilă, respectiv creșterea salariului minim, care reprezintă o inițiativă cu scopul de a intensifica puterea de cumpărare pentru angajații cu venituri modeste.
Citește și: Ce se întâmplă cu aceste categorii de pensionari de la 1 ianuarie 2024. Casa de Pensii a făcut anunțul
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
„ Prin bugetul pentru anul viitor continuăm măsurile noastre guvernamentale de creştere a puterii de cumpărare, susţinere a investiţiilor şi întărire a disciplinei cheltuielilor publice. Asigurăm resursele necesare pentru punerea în aplicare a noii legi a pensiilor, majorarea salariilor din educaţie, aşa cum ne-am angajat, şi susţinerea tuturor drepturilor sociale. Fondurile alocate pentru investiţii vor fi mai mari decât cele din 2023, ajungând la 7,2% din PIB. Bugetul pentru anul viitor va fi orientat spre dezvoltare, dar cu o importantă componentă economică”, a
transmis premierul Marcel Ciolacu.Cine sunt românii care vor beneficia de un nou ajutor financiar în anul 2024
Persoanele care primesc venit minim garantat (VMG) și alocații pentru sprijinirea familiei (ASF), precum și familiile și persoanele cu venituri reduse vor fi incluse în noul sistem denumit Venitul Minim de Incluziune (VMI).
Această inițiativă, implementată începând cu luna ianuarie, înlocuiește modalitățile anterioare de sprijin, precum VMG și ASF, și presupune acordarea unei sume lunare de 500 de lei, reprezentând o veste semnificativă din partea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.
Venitul Minim de Incluziune (VMI) constituie un sprijin financiar complex, cuprinzând două componente fundamentale: asistența pentru incluziune și sprijinul destinat familiilor cu copii. Prin această inițiativă, se propune o abordare mai comprehensivă și adaptată diverselor nevoi ale beneficiarilor.
Pentru a beneficia de Venitul Minim de Incluziune (VMI), solicitanții trebuie să depună o singură cerere care să acopere ambele componente ale acestui sprijin financiar. Evaluarea drepturilor se va realiza în baza veniturilor și structurii familiei, stabilind astfel dreptul la ambele componente sau doar la una dintre ele.