Povestea neștiută a patronului de la ”Ferma Dacilor”: ”Nu am văzut în viața mea” Cine este Cornel Dinicu și cum a luat naștere afacerea de la Tohani

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 27 dec 2023, 15:08

O tragedie de nedescris a avut loc în a doua zi de Crăciun, la Pensiunea "Ferma Dacilor" din comuna Gura Vadului, satul Tohani, din județul Prahova. Opt persoane și-a pierdut viața, iar afacerea unei familii a fost făcută scrum.

În noaptea sfântă de Crăciun, munca de ani a întregii familii a fost făcută scrum. În doar câteva clipe, un incendiu de proporții a mistuit tot în cale, luând viața a opt persoane. Cine este Cornel Dinicu, omul care se află în spatele întregii afaceri din comuna Gura Vadului.

Care este povestea patronului de la ”Ferma Dacilor”

La momentul izbucnirii incendiului, în locația respectivă se aflau 26 de persoane, dintre care șapte au fost descoperite carbonizate, iar trupul unei alte persoane este căutat în continuare de către salvatori.

Pensiunea afectată este proprietatea lui Cornel Dinicu, un antreprenor local care s-a stabilit în București de mai mulți ani.

Antreprenorul Cornel Dinicu este un om de afaceri cunoscut, dar și controversat, care în doar câțiva ani a pus bazele uneia dintre cele mai apreciate stațiuni turistice din Muntenia. Totul a început în urmă cu zece ani și nimeni nu s-ar fi gândit că în seara de Crăciun, viețile a opt persoane vor fi făcute scrum.

Locația ”Ferma Dacilor” a înflorit pe zi ce trece, pensiunea fiind una extrem de căutată pentru relaxare de către alți afaceriști, vedete sau influenceri. Puțini sunt însă cei care cunosc adevărata poveste a Fermei Dacilor, pensiunea de poveste care s-a făcut scrum în câteva clipe. 

Citește și: A șaptea victimă a fost extrasă în urma incendiului de la ”Ferma Dacilor”. Ar fi vorba de un copil

Cornel Dinicu a pus bazele unei adevărate ferme, cu scopul de a produce și de a livra produse bio. Antreprenorul a pornit de la o bucată de pământ până a ajuns la 40 de hectare de teren.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Am tot cumpărat, din aproape-n aproape până am ajuns la 40 de hectare. Apoi ne-am apucat să construim o fermă cu mâncare bio. Inițial a fost pentru mine și familie. Apoi au vrut și prietenii mâncare bio. Și așa am început să livrăm coșuri cu mâncare bio. Nu era, la vremea respectivă, nimeni să livreze un coș complet: ouă, lapte, brânză, salam, miere, ulei presat de floarea soarelui.

Așa că ne-am apucat noi să livrăm coșuri complete cu mâncare bio, cu de toate, ca la supermarket”, dezvăluia Cornel Dinicu într-un interviu publicat de Obsevatorulph.ro, în luna noiembrie 2022.

Cum a luat naștere numele de ”Ferma Dacilor”

Cornel Dinicu își amintea cu nostalgie despre descoperirile arheologice din zona locației sale, evidențiind faptul că s-a inspirat din vestigiile arheologice descoperite la Budureasca, care datează din perioada dacică.

Cu această inspirație, el a decis să creeze o fermă, astfel s-a născut "Ferma Dacilor".

Inițial, proiectul de cazare a începuse cu 6 camere, însă cu trecerea anilor proiectul s-a extins, ajungând la 30 de camere. Cornel Dinicu menționa în cadrul interviului și existența de căsuțe în copaci și căsuțe de inspirație dacică în cadrul complexului său.

Citește și: Mărturii cutremurătoare făcute de o supraviețuitoare a tragediei de la ”Ferma Dacilor”: ”Am ieșit și am văzut un foc extins” Detalii terifiante

„În jurul terenurilor pe care le-am achiziționat, dacă am copilărit pe dealurile acestea, mi-am adus aminte că sunt niște situri arheologice în zonă. La Budureasca, de exemplu, s-au găsit vestigii arheologice de pe vremea dacilor și am considerat că pot să creez o fermă, deși dacii nu aveau ferme. Deci eu am creat o fermă… cu dacii din zonă… a ieșit Ferma Dacilor. La partea de cazare am început cu 6 camere în clădirea unde este acum restaurantul. Ideea de început a fost că trebuia să doarmă undeva. Apoi s-au tot extins până au ajuns, în prezent, la 30 de camere și, evident, nu se vor opri aici. Avem și căsuțe în copac, căsuțe dacice”,  mai spunea omul de afaceri pentru sursa menționată anterior.

Antreprenorul povestea faptul că locația sa era ca un magnet și pentru turiștii străini, mai ales după vizita celebrului vloggerr, Mark Wiens, în cadrul episodului ”Insane Food Romania”. „Nu am văzut în viața mea pe cineva să mănânce mai mult și cu atâta poftă ca Mark Wiens. Și, dacă te uiți la el, n-ai spune…”, a spus Cornel Dinicu.

Cornel Dinicu este căsătorit și este tatăl a cinci copii. Potrivit informațiilor puse la dispoziție de către autorități, unul dintre fiii omului de afaceri s-ar afla printre victimele incendiului de la ”Ferma Dacilor”.