Pe ce dată vor fi livrate pensiile românilor în ianuarie 2024. Anunțul făcut de ministrul Muncii referitor la întârzieri

Autor: Diana Bostan

Simona Bucura-Oprescu, anunț referitor la pensii

Sursa: Facebook/ Freepik

Vești proaste pentru seniori. Pensiile majorate ar putea ajunge cu întârziere în luna ianuarie, deoarece calendarul a fost ajustat din cauza zilelor libere din prima parte a noului an.

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, pensiile românilor vor beneficia de o majorare de 13,8%. Procesul de tipărire a cupoanelor de pensii pentru luna ianuarie a fost deja demarat de către casele de pensii, iar autoritățile asigură că toți pensionarii își vor primi sumele cuvenite, prin poștă sau pe card, în prima jumătate a lunii ianuarie.

Calendarul pensiilor a fost decalat din cauza zilelor libere

Pensionarii se întreabă când vor intra în posesia pensiilor în luna ianuarie a noului an. Ținând cont de faptul că bugetarii vor beneficia de zile libere la început de ianuarie, poștașii vor livra pensiile pe data de 3-4 ianuarie 2024. Cei ce au optat pentru livrarea pensiei pe card, vor avea de așteptat ceva mai mult, aceștia intrând în posesia indemnizațiilor pe data de 12 ianuarie.

Citește și: Creștere a indemnizațiilor pentru persoanele care au cotizat mai mult de 25 de ani. Când vor fi aplicate noile măsuri

„În ianuarie, pensiile vor crește, vor crește cu majorarea deja anunțată de 13,8% și sigur că românii își vor primi pensiile la timp, ca și până acum. Din acest punct de vedere am văzut declarațiile panicarte, populiste făcute de unii sau de ceilalți și chiar îi rog să fie mai rezervați în privința aceasta, fiindcă pe de o parte creează o neliniște românilor și care nu are nicio legătură cu realitatea”, a

transmis minstrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat într-o declarație că, pe de altă parte, este deosebit de important ca românii să adopte o atitudine responsabilă în ceea ce privește comunicarea cu agențiile de rating și alte instituții monitorizând cu atenție

evoluțiile din mediul economic al României. Ea a adăugat că este esențial să evităm formularea unor declarații care nu reflectă realitatea și care, cu siguranță, pot avea repercusiuni negative, mai ales în contextul bugetului de stat și al politicilor macroeconomice.

Pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2024

Odată cu implementarea noului act normativ privind pensiile începând cu 1 ianuarie 2024, pensionarii români vor observa schimbări considerabile în cuantumul pensiilor lor.

Noua formulă de calcul ar putea aduce majorări chiar și de 30% pentru unii pensionari.

Bugetul pentru 2024 prevede fonduri atât pentru majorarea pensiilor cu 13,8% începând din ianuarie, cât și pentru recalcularea acestora, care va fi pusă în aplicare începând cu septembrie. Ministrul Muncii a subliniat că, prin agregarea sumelor din bugetul asigurărilor sociale de stat și cele din bugetul Ministerului Muncii, se constată că suma totală alocată pensiilor pentru 2024 corespunde cu estimările actuale.

Citește și: Bani mai mulți pentru acești români de la 1 ianuarie 2024. Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a făcut anunțul mult așteptat de către pensionari. Acesta a vorbit despre data la care vor intra pensiile mărite, în luna ianuarie 2024.

„Suntem în grafic datorită eforturilor făcute de către colegii mei de la Casa Națională de Pensii Publice pentru a finaliza acest proces de tipărire, în această săptămână a taloanelor, ca ulterior să fie predate către CN Poșta Română, astfel încât, începând cu data de 3 ianuarie 2024 beneficiarii noștri să primească pensiile majorate”, a transmis Daniel Baciu.