Cine sunt românii care vor beneficia de 270 de lei în plus la început de an. Anunțul confirmat de Ministerul Muncii

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 04 ian 2024, 12:25

Pensii majorate cu aproximativ 270 de lei în ianuarie 2024

Sursa: Pixabay

Pensiile pentru aproape 5 milioane de pensionari vor fi majorate în primele zile ale anului curent. Plățile au fost efectuate, miercuri, de către Ministerul Muncii către Poșta Română.

Începând de vineri, 5 ianuarie, până luni, 15 ianuarie, poștașii vor începe distribuirea la domiciliu a pensiilor majorate în 2024. Seniorii vor beneficia de pensii mărite cu aproximativ 270 de lei.

Seniorii din România urmează să intre în posesia pensiilor mărite

Cei ce au optat pentru plata pensiilor pe card, trebuie să știe că vor intra în posesia banilor între 11 și 12 ianuarie.

Aceasta este prima lună în care pensionarii vor beneficia de o majorare de 13,8%, datorită indexării tuturor pensiilor conform ratei inflației. Pensia minimă va crește cu aproximativ 160 de lei, iar o pensie medie lunară de 2.010 lei va crește cu aproximativ 270 de lei, conform datelor puse la dispoziție de Ministerul Muncii.

Citește și: Cardurile sociale continuă să fie alimentate în 2024! Când va fi virată prima tranșă de bani pe acest an

Miercuri, 3 ianuarie 2024, Ministerul Muncii a confirmat oficial informația privind decizia luată de Casa de Pensii la începutul acestui an. Fondurile au fost deja direcționate către Poșta Română, iar procesul de distribuire a sumelor va începe începând de vineri, 5 ianuarie 2024. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Casă Națională de Pensii informează că în luna ianuarie 2024 plata pensiilor la Poștă se face conform convenției încheiate între cele două instituții. Fondurile necesare s-au transmis astăzi către Poșta Română.  Astfel, sumele virate vor ajunge în conturile Poștei Române SĂ pe dată de 4 ianuarie 2024. Iar distribuirea pensiilor pe teren( la domiciliul beneficiarilor) se va efectua începând cu data de 5 ianuarie 2024”  potrivit

unui comunicat transmis de Ministerul Muncii.

Când vor intra în posesia banilor pensionarii care au optat pentru transfer bancar 

Pensionarii care au optat pentru primirea veniturilor pe card bancar vor beneficia de acreditarea sumelor în conturile lor. Mai exact, pensiile majorate vor fi transferate către acești beneficiari în intervalul 11-12 ianuarie, programate pentru joia și vinerea viitoare.

Citește și: Recalcularea pensiilor vine cu dezavantaje pentru unii pensionari! Ce români nu vor primi niciun ban în plus la pensie

Totodată, menționăm că plata pe card a pensiilor se va face în perioada 11-12 ianuarie. Facem precizarea că deschiderea de credite de la Ministerul Finanțelor pentru plata pensiilor în luna ianurie 2024 s-a făcut din 29.12.2023 cu utilizarea creditelor începând cu dată de 03.01.2024 și cu încadrarea în limitele lunii Ianuarie 2024, aprobate de Guvern”, se mai arată în comunicat.

Deși legea a necesitat multe modificări, astfel încât ca majoritatea inechităților din sistem să fie eliminate, aceasta a fost, în sfârșit, pusă în aplicare, iar din această lună românii vor beneficia de pensiile

promise.