La mulți ani de Sf. Ion 2024! Mesaje, urări și felicitări pentru cei care își serbează onomastica

Autor: Denisa Irimia
Actualizat: 06 ian 2024, 16:42

Urari si felicitari pentru familie si prieteni

Sursa: mediafax

În fiecare an, la data de 7 ianuarie, creștinii ortodocși dedică o zi de sărbătoare Sfântului Ioan Botezătorul.

Aproximativ 2 milioane de români purtători de nume precum Ion, Ioan, Ioana, Ionela, Ionel și alte variante ale acestor nume, își celebrează onomastica în această ocazie specială. Este puțin probabil să întâlnești pe cineva care să nu aibă printre cei apropiați sau în cercul său de cunoștințe pe cineva căruia să-i sărbătorească numele în această zi.

Această tradiție aduce bucurie și un sentiment profund de comunitate, deoarece mulți oameni se adună în jurul celor sărbătoriți pentru a împărtăși urări, felicitări și momente de bucurie.

Sfântul Ioan Botezătorul, cunoscut și sub titlul de "Înaintemergătorul," ocupă un loc special în inimile credincioșilor ortodocși, iar ziua dedicată numelui său devine un prilej de a reflecta asupra valorilor creștine și de a celebra tradițiile culturale și spirituale transmise de acest înaintaș al credinței.

Astfel, în această zi de sărbătoare, comunitatea creștină se unește într-un spirit de recunoștință și bucurie pentru moștenirea spirituală pe care Sfântul Ioan a lăsat-o în urma sa.

Mesaje, urări și felicitări pentru cei care își serbează onomastica

„Îţi doresc ca de ziua numelui tău să ţi se împlinească toate dorinţele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viaţă şi îţi urez un sincer La Mulţi Ani!”

„Îl sărbătorim pe Sfantul Ion şi te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fii mereu blând, bun şi drăguţ cu toţi cei din jurul tău.

Eşti un prieten de nădejde şi un adevărat om. Iartă, iubeşte şi trăieşte frumos cu cei din jurul tău.”

„Azi e ziua ta, Ioane, ziua numelui tău, un nume frumos şi simplu. Îţi dorim numai bine, iubire şi să ai parte de toată fericirea din lume!”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Deşi azi, de Sfântul Ion, ai primit multe mesaje cu urări care mai de care, tot al meu e cel mai tare, pentru că în această lume gri eşti singura pată de culoare, în această iarnă grea eşti singura rază de soare, pe câmpia vieţii mele esti cea mai frumoasă floare.”

„Dragă Ioane, sper ca mesajul meu călduros să ajungă deşi afară este un ger de crapă pietrele, îţi urez tot binele din lume şi tot ce a fost rău să ştergem cu buretele.”

Citește și: Pe ce dată pică Sf. Ion în 2024. Tradiții și obiceiuri românești pentru această zi sfântă

Mesaje pentru familie și prieteni

„Dumnezeu mi-a dat familia, Sfântul Ion al cărui nume îl porţi mi te-a dăruit, pentru a mă bucura de o astfel de prietenie. Mă bucur că ai apărut în viaţa mea, că am şi voi avea bucuria de a trăi şi simţi o prietenie adevărată! Să îţi fie viaţa binecuvântare şi bucurie întocmai ca numele sfânt pe

care îl porţi!”

„La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. Îţi dorim să ţi se îndeplinească toate dorinţele! Sănătate şi numai bucurii!”

„O prietenie sinceră, înseamnă întotdeauna o legătura între oamenii cu aceleaşi principii, aceleaşi idealuri, aceleaşi bucurii, aceleaşi lacrimi. O prietenie sinceră este o binecuvântare pentru fiecare din noi, iar prietenia mea cu tine, este o prietenie sinceră, ca un talisman aducător de noroc.”

„Îţi doresc ca de ziua numelui tău să ţi se împlinească toate dorinţele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viaţă şi îţi urez un sincer La Mulţi Ani!”