O întâmplare miraculoasă a avut loc în Japonia, unde o femeie în vârstă de aproximativ 90 de ani a fost salvată în viață dintr-o locuință prăbușită în regiunea de vest a țării.
O femeie în vârstă de 90 de ani a fost găsită în viață la peste 120 de ore de la cutremurul din Japonia
Bătrâna în vârstă de aproximativ 90 de ani a fost prinsă sub dărâmături în urma cutremurului devastator care a afectat Japonia la începutul anului.
Citește și: Accident aviatic pe aeroportul din Tokyo! Avion de pasageri în flăcări după ce s-a ciocnit cu o aeronavă
Chiar și așa, un miracol a făcut că o bătrână de aproximativ 90 de ani să fie găsită în viață la peste 120 de ore de la cutremur. Potrivit unor surse ale poliției locale din orașul japonez Suzu, femeia în vârstă a comunicat în tot acest timp cu salvatorii, și suferea de hipotermie. În aceeași zonă, echipele de intervenție au descoperit și o femeie în vârstă de 40 de ani aflată în stop cardiorespirator, conform declarațiilor autorităților.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Cel puțin 126 de persoane și-au pierdut viața
Elicopterele sunt utilizate de autoritățile din Japonia în operațiunile de salvare și pentru a livra provizii în zonele izolate, deoarece numeroase drumuri rămân impracticabile.
Potrivit postului public NHK, condițiile meteorologice de duminică ar putea complica eforturile de salvare, fiind așteptate noi alunecări de teren.Potrivit Digi24.ro, autoritățile au emis avertismente cu privire la scăderea drastică a temperaturilor pentru ziua de duminică, fiind așteptate chiar ninsori până în ziua de luni în regiunile montane ale prefecturii Ishikawa, afectată de cutremur. Conform informațiilor oficiale, peste 30.000 de persoane au fost cazate în adăposturi guvernamentale.
Citește și: Cutremurul din Japonia a luat zeci de vieți! Care este bilanțul victimelor făcute de seism
Guvernatorul Ishikawa, Hiroshi Hase a subliniat faptul că procesul de reluare a furnizării apei va implica un efort considerabil, deoarece numeroase conducte de apă au suferit avarii semnificative. Unele instituții medicale, inclusiv spitale și facilități destinate îngrijirii persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități, se confruntă, de asemenea, cu dificultăți legate de lipsa energiei electrice și a apei.
Prin prisma regiunii sale geologice complexe, Japonia rămâne printre cele mai predispuse țări la evenimente seismice, reflectând o istorie bogată în cutremure și tsunami-uri.