Ce s-ar întâmpla cu părul tău dacă ai opta pentru o frizură de tip zero? TOP 5 mituri despre păr și aparatele de ras electrice

Author: Ana Filip
Actualizat: 08 ian 2024, 10:01

Istoria apariției primului aparat de ras electric este la fel de fascinantă precum miturile izvorâte în juru-i; Îngrijirea personală poate căpăta și ea cote maxime, aproape de nivelul ridicolului în cazul unor teorii tergiversate eronat. Așadar, descoperă în rândurile de mai jos unele dintre cele mai cunoscute sau mai puțin auzite curiozități despre aparatele de ras electrice și despre păr pe care ai putea să le împărtășești frizerului tău la următoarea programare pentru a destinde atmosfera din timpul tunsului.

Iată cele mai surprinzătoare mituri și curiozități despre unealta cea mai de preț a hairstylistului tău

1. Povestea de căpătâi a primului aparat de ras electric

Totul a început în urmă cu mai bine de 109 ani cu ambiția pentru succes și recunoaștere publică ca inventator a lui Leo J. Wahl. Wahl a patentat prima sa versiune de aparat de tuns electric în anul 1919; la scurtă vreme, după ce a achiziționat o parte din acțiunile fabricii deținute de unchiului său, a început producția propriu-zisă a ceea ce astăzi este aparatul de tuns electric. Trecând peste istoria companiei Wahl, cea mai interesantă informație este legată de întâiul țel al dispozitivului îndreptat întrajutorării noului bărbat renăscut după încheierea Marelui Război: Wahl a încercat să proiecteze un aparat portabil de masaj pentru unchiul său, un veteran al conflictului americano-spaniol din 1898. O variantă accesibilă de model a invenției lui Leo Wahl poți să găsești pe site-ul Altex.ro la un preț imbatabil și la o calitate testată și apreciată de generații de-a rândul!

2. Credința din popor conform căreia părul se va îndesi dacă îl tai de la rădăcină

Cel mai probabil cunoști un amic sau coleg care a trecut prin această experiență unică în copilărie, dacă nu chiar și tu! Potrivit opiniilor științifice, o tunsoare 0 nu echivalează cu sfaturile primite de la mamă, soacră sau prietene: nu ajută la îndesirea sau stimularea părului, ci din contră, moștenirea genetică este cea care dă dictonul asupra unui păr sănătos, lung și bogat prin prezența unui număr mai mare de foliculi de păr la nivel capilar. Spre exemplu, un obicei popular asiatic este acela de a rade capul bebelușului la împlinirea primei luni, după care șuvițele delicate de păr urmează a fi păstrate sau oferite cadou rudelor în scopul atragerii de noroc și prosperitate asupra casei și familiei. Așadar, tunsul zero nu este nimic mai mult decât un mit.

3. Toaletarea și întreținerea tunsorii în spațiul cosmic

Nici însăși gravitația sau părăsirea Terrei pentru explorarea infinitului neant cosmic nu-i împiedică pe astronauți să aibă grijă de aspectul fizic. Dacă te întrebi cum este posibilă o astfel de programare la un salon extraterrestrial, ei bine, conform declarației oficiale a unui astronaut NASA, Raja Jon Vurputoor Chari și a echipei sale, soluția constă în atașarea unei căi de evacuare aparatului de tuns electric (asemănătoare unui tub de aspirator) atât pentru protejarea echipajului, cât și a părților importante de comandă ale sistemului stației spațiale împotriva firelor de păr rebele.

4. Rasul conduce la apariția acneei

Încă un mit ce trebuie abandonat în lada ideilor învechite și lipsite de un fundament științific clar a mentalului colectiv global. Circa 20% din bărbații adulți se confruntă cu iritații cutanate ale pielii după ras, acest lucru putând fi determinat de o serie de factori ambientali, nu doar de aparatul de ras. Spre exemplu, dacă treci printr-o perioadă mai stresantă la lucru, dacă ți-ai schimbat medicația, ai slăbit brusc etc., toate acestea contribuie cât de puțin la un dezechilibru hormonal care se poate manifesta printr-o piele mult mai sensibilă. Nu uita că o bună igienă a dispozitivului de tuns electric, un after-shave cu efect calmant și limitarea “overstressing-ului” te pot ajuta în tratarea problemelor tenului tău.

5. Aparatul de tuns electric: unealta preferată a prietenilor necuvântători

Ai din întâmplare un aparat de tuns pe care nu îl mai folosești sau pe care l-ai tot îndesat în sertarul dulapului-soldat din baie? O soluție pentru dispozitivul electronic de grooming uitat ar fi aceea de a-l folosi pe blana animalului tău de companie. Sigur ai investit o sumă notabilă în echipamente special destinate pentru câinele sau pisica ta. Prin urmare, ai putea să încerci să îți tunzi singur(ă) animalul de companie acasă sau să apelezi la ajutorul unei cunoștințe dibace. Avantajele întrebuințării unui aparat de tuns pe blana animală țin de precizia și acuratețea metodei de tuns, lipsa cablului de alimentare, posibilitatea schimbării lamelor în funcție de nevoile stilistice ale animalului, rezultate mult mai rapide și cel mai semnificativ, o experiență plăcută pentru stăpân și câine/pisică.

În consecință, un aparat de tuns se remarcă printr-o serie de judecăți pozitive, de istorisiri și mituri urbane perpetuate de-a lungul unor generații întregi indiferent de loc sau țară. Aparatul de tuns reprezintă, fără alte adăugiri, o unealtă indispensabilă la casa omului datorită utilității sale stilistice pentru om și animale, el putând fi folosit cu ușurință și ca subiect de plecare pentru îmbogățirea unei conversații plictisitoare cu informații despre un device de îngrijire aparent anodin la prima percepție.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.