Anunț important pentru români: Se dau 600 de lei gratis! Află cum poți intra în posesia acestor bani

Autor: Diana Ghita

Cum poți obține 600 de lei gratis

Sursa: Pexels.com

Românii sunt din ce în ce mai atrași de Casa de Ajutor Reciproc a Salariaților, întrucât pune la dispoziție metode de economisire care aduc profituri considerabile.

Mecanismul după care funcționează CAR-urile este unul simplu, bazat pe strângerea contribuțiilor care, mai apoi, sunt folosite pentru oferirea de împrumuturi.

Cum poți obține 600 de lei gratis

Elementul de care sunt atrași românii constă în faptul că respectivele împrumuturi vin cu niște clauze mai permisive, fără a exista condiții stricte, ca cele impuse de instituțiile bancare.

Un alt lucru pentru care oamenii preferă CAR-urile este procentul dobânzii, care sare de media națională de circa 6%. În cazul Casei de Ajutor Reciproc, dobânda poate atinge chiar mai mult de 8%.

Aceasta este foarte convenabilă pentru cei care aleg să-și depună banii, întrucât, la strângerea unui fond de 10.000 de lei într-un an, o persoană poate beneficia de cel puțin 600 de lei în plus, adăugați prin acumularea dobânzii.

Citește și: Cont în marjă vs. Cont de numerar: Ce trebuie să știți?

Însă, trebuie să ști faptul că, înainte de a face împrumuturi sau depuneri, trebuie să deveniți membru la Casa de Ajutor Reciproc, altfel nu puteți beneficia de aceste servicii.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„De 27 de ani aproximație contribui. Am scos de vreo trei-patru ori. Ba îi scot, ba mă înscriu iar. E cea mai bună soluție de a strânge niște bănuți aici, că în caz de nevoie, la orice oră, ești sigur că poți beneficia de un împrumut”,  declară un membru, pentru jurnalul.ro.

La ce riscuri trebuie să fiți atenți 

Deși metodele de împrumut și de economisire oferite de CAR sunt foarte avantajoase, acestea vin la pachet cu riscuri. Casele de Ajutor Reciproc, în special cele independente, „nu sunt controlate sau supravegheate de nicio instituție”, transmite secretarul executiv al UNCARSR, Ana Maria Voicu.

Citește și: Casele de amanet- soluția prin care poți obține bani simplu și rapid!

În acest sens, specialiștii din domeniu îi sfătuiesc pe cetățeni să fie foarte atenți la riscurile la care se expun înainte de a se înscrie într-o astfel de societate.

„Cu cât CAR-ul are un istoric mai îndelungat și un număr de membri mai mare, este mai sigur pentru a face o investiție”,  spune Irina Chițu, director comparator bancar, citată de romaniatv.net.