Cum alegi rapid un credit avantajos pentru nevoile tale

Author: Ana Filip
Actualizat: 17 ian 2024, 17:24

Accesarea unui împrumut te poate ajuta să faci față cu brio situațiilor neprevăzute sau problemelor care apar în viața ta. Însă, este esențial să iei în considerare mai mulți factori înainte de a face primul pas în relația cu instituțiile creditoare. În cele ce urmează, îți vom explica la ce trebuie să fii atent pentru a avea siguranța că alegi o soluție de creditare avantajoasă.

Pe zi ce trece, tot mai mulți români apelează la serviciile instituțiilor financiare nebancare (IFN). Acestea au câștigat popularitate atât datorită condițiilor blânde de acordare a unui împrumut, cât și datorită procesului rapid de aprobare a cererilor de creditare.

Concret, de la IFN-uri poți obține credite online rapide sau urgente, fără a avea nevoie de giranți sau garanții. Pentru a primi undă verde la finanțare trebuie să fii major, să obții venituri stabile pe care să le poți dovedi, respectiv să ai o adresă de mail validă și un număr de telefon personal. Mai mult, unele IFN-uri îți aprobă un credit chiar și dacă încasezi un venit lunar de doar 300 de lei. În plus, șansele de a primi suma de care ai nevoie nu scad nici dacă, de exemplu, din cauza unor probleme financiare din trecut ai înregistrat întârzieri la plata altor împrumuturi și ai fost raportat la Biroul de Credit.

Câți bani poți obține

De la cele mai multe IFN-uri din România poți obține credite de până la 2.000 sau 4.000 de lei. Dacă o astfel de sumă ți se pare insuficientă pentru a-ți rezolva diverse probleme sau situații neprevăzute ori pentru a-ți duce la bun sfârșit planurile, află că anumite IFN-uri au și credite mai generoase. În unele cazuri, valoarea împrumutului poate ajunge chiar până la 20.000 de lei.

Perioada de rambursare diferă în funcție de IFN-ul de la care alegi să primești finanțarea. De exemplu, unii creditori stabilesc un interval de câteva săptămâni până la ultima data scadentă. Alții îți permit să-ți achiți ratele în până la 12 sau 24 de luni.

Procesul de acordare se desfășoară 100% online. Tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul IFN-ului și să completezi cererea, trimițând o fotografie a actului de identitate și, la nevoie, un extras bancar. Poți primi aprobarea pe loc sau în maximum 2-3 ore, după care îți vor fi virați banii în cont.

Verifică atent fiecare cost

Un credit avantajos este acela care vine la pachet cu o serie de costuri reduse. Pentru a evita surprizele neplăcute pe care le-ai putea avea pe perioada rambursării, fii atent la toate informațiile financiare din ofertele de creditare:

  1. Optează pentru o rată a dobânzii cât mai mică.
  2. Analizează valoarea DAE, exprimând în procente costul real al împrumutului. Indicat este să alegi un împrumut cu nivelul DAE scăzut.
  3. Fă o trecere în revistă a tuturor comisioanelor. Unele IFN-uri percep comisioane pentru analiza cererii de acordare a unui credit online rapid sau urgent sau pentru prelungirea datei scadente.
  4. Nu neglija alte taxe, precum cele penalizatoare care se aplică în situația în care, de exemplu, nu reușești să achiți o rată la timp.

Pândește ofertele

Înainte de a aplica pentru un împrumut, ia în considerare și faptul că instituțiile nebancare vin frecvent cu diverse oferte în întâmpinarea clienților noi sau vechi. De exemplu, unii creditori reduc valoarea comisioanelor sau acordă inclusiv împrumuturi cu dobândă 0. Un altfel de credit este destinat, de regulă, noilor clienți și te scapă de grija dobânzii în primele 30 de zile.

Pune în balanță toate avantajele și dezavantajele

Dacă vrei să obții un credit urgent azi, îți recomandăm să analizezi un număr cât mai mare de oferte de finanțare existente pe piața financiară. În acest mod simplu poți să afli o serie de informații esențiale despre costurile practicate de creditori. Comparându-le, vei putea identifica, rapid, un împrumut echitabil, adaptat nevoilor tale, care să nu se transforme într-o povară financiară.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.