Noul an a început cu o veste tristă pentru actorii din Turcia! O mare actriță s-a stins din viață, lăsând în urmă multe regrete și durere! Iată ce mesaj tulburător a transmis actorul Halit Ergenç la priveghiul colegei sale! „Mi-e foarte greu să vorbesc!”

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 21 ian 2024, 17:10
video Foto(4)

Lacrimi și tristețe pentru actorii din Turcia, la început de an! O legendă a teatrului și cinematografiei turcești s-a stins din viață din cauza unei hemoragii cerebrale! Îndrăgitul actor Halit Ergenç a fost profund marcat de pierderea imensă și a transmis un mesaj cutremurător la priveghiul renumitei actrițe! „Când eram lângă ea, mă simțeam că și când aș fi lângă un ocean!”

Noul An a debutat cu o veste tragică pentru actorii din Turcia, deoarece una dintre legendele teatrului și cinematografiei turcești s-a stins din viață la vârstă de 86 de ani, din cauza unei hemoragii cerebrale. Faimoasa actriță Ayla Algan a fost un mentor remarcabil pentru mulți dintre tinerii actori aflați la început de drum în carieră, pe care i-a ghidat, i-a învățat și i-a ajutat să evolueze frumos spre cele mai înalte culmi ale succesului profesional.

Pe data de 4 ianuarie, presa din Turcia a anunțat cumplita veste a decesului celebrei actrițe Ayla Algan, care a îndurerat atât familia acesteia, cât și întreaga breaslă de actori.

Lacrimi și tristețe pentru actorii din Turcia, la început de an! O legendă a teatrului și cinematografiei turcești s-a stins din viață

Ayla Algan s-a născut în anul 1937, în Istanbul, într-o familie înstărită, în sânul căreia a primit o educație strictă, ce a ajutat-o apoi de-a lungul vieții.

Mama să a fost de profesie pictoriță, Nevzat Kasman, iar tatăl ei, Vedat Kasman, cu origini cretane a lucrat ca negustor. Pentru că a avut încă din copilărie înclinații artistice, părinții săi i-au ghidat pașii spre muzică și balet. S-a căsătorit cu Beklan Algan, de la o vârstă fragedă și au plecat împreună în America, unde Ayla s-a înscris la o școală privată de teatru, în cadrul Actors Studio. În anul 1960, aceasta a revenit în Turcia, unde patru ani mai târziu a debutat pe platourile de filmare ale serialului Karanlikta Uyananlar, cu un rol secundar, care i-a deschis apoi calea
spre noi oportunități.

Publicul din România a cunoscut-o pe celebra actrița încă din anul 2015, când a jucat în serialul Bahar: Viață furată, în care a jucat rolul Ayten. Ultimul rol jucat a fost în anul 2022, pe când avea venerabila vârstă de 85 de ani, însă a interpretat fără cusur și s-a adaptat rapid la scenariu și la condițiile de filmare.

Citește și: Halit Ergenç, marcat profund de dezastrul provocat de cutremurele care au făcut prăpăd în Turcia! „Vom ieși cumva din această situație”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe 4 ianuarie 2024, presa din Turcia a anunțat că îndrăgită actrița s-a stins din viață, la vârsta de 86 de ani, din cauza unei hemoragii cerebrale. Trupul neînsuflețit al renumitei actrițe Ayla Algan a fost depus pe scenă Harbiye Muhsin Ertuğrul pentru a i se aduce un omagiu înainte de a fi condusă pe ultimul drum. La priveghiul sau au participat mulți dintre actorii care i-au fost discipoli de-a lungul timpului.

Printre aceștia s-a numărat și Halit Ergenc, actorul care a dat viață Sultanului Suleyman Magnificul, care a ținut un discurs tulburător la căpătâiul mentorului sau.

Citește și: Indragitul Halit Ergenc, revedere spectaculoasa! Iata cine este misteriosul actor surprins la restaurant alaturi de Halit!

„Mi-e foarte greu să vorbesc. Când eram lângă ea, mă simțeam că și când aș fi lângă un ocean. Era imposibil să nu te cuprindă cu informația, experiența, omenia ei. Cât de fericiți trebuie să fim că am avut parte să fim atinși de această apă. Ne sună la ceas de seară și, fără a spune «Bună. Ce faci?» Trecea direct la subiect și spunea «Faceți asta pentru Ali». Pentru că de mult timp gândea în locul vostru… Când filmăm un serial, o sunăm și îi spuneam: «Mă simt încorsetat. Ce să fac?» Îmi deschidea spațiu cu două-trei propoziții. Dumnezeu să ne ajute pe toți pentru că ea nu mai e la celălalt capăt al telefonului. Se spune că omul moare de trei ori: când moare, când e îngropat și când numele îi este rostit pentru ultima oară. Nu cred că sora Ayla va muri!” , a spus Halit Ergenç, potrivit viatacuaromadecafea.com